На “Герена” ще има още една “Алея на славата”. Тя обаче ще бъде свързана изцяло с футбола. “Сините” искат да отдадат заслуженото на големите имена от историята си, които вече не са между живите. Те ще бъдат увековечени с паметни плочи, които ще бъдат поставени край паметника на Георги Аспарухов, който се намира пред Сектор “А” на клубния стадион. Това ще се случи покрай честванията на юбилея – 110 години.

Идеята е на една от организациите “Сини сърца”, която се зае да я осъществи като стартира благотворителен търг. Собственикът на Левски Наско Сираков прие с отворени обятия тази идея.

В момента на “Герена” има “Алея на славата”, която се намира непосредствено до входа на комплекса. Там обаче са изписани предимно имената на големите личности и шампиони, които са свързани със спортния клуб.

Иначе “Алея на славата” има и на стадион “Българска армия”. Там обаче има табели на легенди, които са живи и здрави, което обаче стана повод за грозни сцени. Такива имаше след като Стойчо Младенов премина в ЦСКА 1948. Гневни фенове плюха и хвърляха стотинки върху плочата му и успехите.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук