Левски търси заместници на двамa

Ръководството на Левски вече се оглежда за заместници на Андриан Краев и Жереми Петрис. Двамата са с изтичащи през лятото договори. Засега десният бек и дефанзивният халф не са подписали предложените им нови споразумения. Това означава, че от 1 януари 2024 година могат свободно да водят преговори с други клубове и дори да парафират предварителни контракти с тези, които им предлагат най-добри условия, а след изтичане на кампанията да преминат в тях като свободни агенти. Сините искат да са готови за такъв сценарий. И треньорът Николай Костов държи при отказ на Петрис и Краев да преподпишат още след края на есенния полусезон да бъдат взети играчите на техните позиции. И дори и бранителят, и полузащитникът да останат на „Герена“ цялата кампания, а след това да си тръгнат, наставникът да може да интегрира към състава новите.

Друго изискване на Костов е да бъде привлечен и типичен офанзивен полузащитник. За целта Саид Ибраимов, който трябва да започне работа в Левски, след като приключи взаимоотношенията си с Астана, вече наблюдава такъв профил играчи от Бразилия. И дори е харесал футболист, който на „Герена“ могат да си позволят. Сините вече нямат проблем с привличането на играчи извън Европейския съюз. Те имат 2 свободни квоти, след като бразилците Цунами, Уелтън и Роналдо получиха миналия месец български паспорти.

През зимата Левски ще трябва да инвестира пари в нови играчи, защото е видно, че Николай Костов няма голям избор. Набелязан за трансфер е и централният защитник на Локо Пд Хорхе Сегура.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук