Способността му да бележи, е доказателство за неговите поразителни способности

Стивън Жерард Гаоте е чист диамант, на който му трябва много малко, за да се ошлайфа и блесне с пълната си сила. Така смятат специалистите. От няколко дни юношата на Левски привлече вниманието върху себе си. Това стана покрай квалификацията на юношите до 17 години с Босна и Херцеговина. Той вкара гол за равенството 1:1, но си изкара и червен картон, който не му позволи да играе при победата над Унгария с 1:0. Първи, естествено, му обърнаха внимание фоновете на Ливърпул. От петък насам обаче не спират да валят и различни скаутски доклади.

„Може да действа на върха на атаката и от дълбочина. Умее да се възползва от пространствата. Разполага и с физика, въпреки крехката си възраст. Прави впечатление обаче, че е доста бърз в сравнение с ръста си. Променя темпото, притежава пъргавина и баланс, съчетани с техника и дрибъл. Често търси комбинации отдясно по крилото, но трябва да работи с по-слабия си крак, а да не се увлича в излишни финтове”, смятат от footballscouting.it.

„Стилът на игра на Стивън Жерард Гаоте е също толкова завладяващ, колкото и името му. Известен със своята ловкост и прецизност, той показва усет на терена, който го отличава от връстниците му. Като нападател той проявява забележително хладнокръвие пред вратата, черта, напомняща на неговия съименник в Ливърпул. Способността му да бележи, както се вижда от впечатляващия му резултат от голове през сезон 2021-2022 г. (б.р. 51 гола в 67 мача), е доказателство за неговите поразителни способности. Има потенциал, за да окаже трайно влияние върху света на футбола. Неговата страст към спорта и ангажираността към развитието му са ясни индикатори, че сме свидетели на възхода на един обещаващ млад талант”, допълват от khelnow.com. Чужденците обаче пропускат един факт. На Стиви му престоят проби в РБ Залцбург, чийто скаути са с едни гърди напред пред колегите си.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук