Левски страда от 60% вересии към съперника

Левски за пореден път се издъни в мач, в който заслужаваше с представянето си да вземе нещо повече. Става дума за поражението от Берое в Стара Загора. „Сините” доминираха през цялото време, а домакините спечелиха с 2:1. И това стана, след като за 90 минути отправиха само два удара към Николай Михайлов. Те обаче спряха в мрежата зад него. И за двата гола Берое бе значително улеснен от безобразните действия на играчите на Николай Костов в отбрана. Разбира се, че това нещо е част от играта. Ако отборите не правеха грешки, то нямаше да има победители и победени. Но това, което все повече дразни и натъжава „сините” фенове, е, че любимците им започнаха да свикват сами да се бият.

Доста са нелепите загуби в историята на клуба. След завръщането на Станимир Стоилов обаче те започнаха да се броят на пръсти. Неслучайно първите му попълнения бяха в защита. Така през миналото първенство по-силната част на отбора бе отбраната. И се постави рекорд по сухи мрежи. Малко след началото на това първенство си тръгна най-силният стълб в нея – Ноа Сонко Сундберг. Вероятно и това е една от причините за зачестилите грешки в защитата. Кои са другите, би трябвало в клуба най-добре да си знаят. Николай Костов каза, че предстоят анализи. Явно ще бъде много важно те да са точни и да доведат до правилните изводи, за да се намерят причините за неуспехите.

Ние само ще констатираме фактите. А те са, че от началото на сезона Левски е допуснал 15 гола – 11 в българското първенство и 4 в европейските клубни турнири. 9 от 15-те инкасирани попадения бяха след изключително груби индивидуални или колективни грешки на левскарите. Това прави 60% от всички голове. За 9 от тях хората на „Герена” могат да се сърдят само на себе си, а противниците нямаха почти никакви заслуги за тях.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук