Троен възел за Николай Костов при избора на ляво крило

Треньорът на Левски – Николай Костов – разглежда няколко опции кой да позиционира на лявото крило срещу Берое за заместник на контузения Уелтън. Пред 60-годишния наставник стоят три опции.

Първата и най-вероятната е Хасими Фадига да бъде изтеглен на фланга, което ще бъде за първи път откакто подписа със сините. Французинът бе използван от Костов в средата на халфовата линия, но при пристигането си на “Герена” бе заявено, че той може да действа и на крилото.

Втората опция е с Марин Петков. 20-годишният национал е типичен флангови играч, като не крие, че по-удобната му позиция е отдясно, където може да навлиза навътре и да стреля със силния си ляв крак.

Третият вариант, който може да изненада съперника, е с включването на Патрик-Габриел Галчев. Той е използван като краен бранител, но в юношеските си години е играл именно като крило. 22-годишният футболист разви много центрирането си с неудобния за него ляв крак, но минусът му е, че не е клиничен в действията един на един срещу противников играч.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук