Николай Костов: Краев бе неразположен и затова бе на пейката. Това промени основния състав (ВИДЕО)

Треньорът на „Левски“ Николай Костов остана много доволен от победата над „Черно море“. Наставникът похвали своите футболисти за това, че са изпълнили всички негови указания през 90-те минути.

„Нашият отбор се стара да играе максимално спрямо указанията, които дадохме. Ключов бе червеният картон, който получи съперника. Бяхме готови да излизаме от високата преса, която практикува „Черно море“, но след това се промени тотално философията на двубоя“, започна Костов.

„Вече имаме доста опции. Краев бе неразположен и затова бе на пейката. Това промени основния състав, с който трябваше да започнем. На Пламен Андреев е дадена почивка само за тази среща. Дали сме му време да преосмисли някои неща. Много напрежение се събра с него, някои грешки с националния отбор. Дадена му е почивка, но той е един от най-важните наши играчи. След червения картон липсваше централния нападател. Трябваше обаче да изчакам почивката, за да не обидя някой от играчите, като го сменя в 25-ата минута“, продължи Костов.

„Черно море“ е неудобен противник за всеки, не само за нас. Поздравявам ги. Не е лесно изобщо да създаваш пространства срещу тях. Имат добри колективни действия и добра игра в защита. Джемили най-после отбеляза така желания от него гол. При младите футболисти, какъвто е той, често се случва да влизат и излизат от форма. Това е нормално. Тренирахме с група от 8-9 играчи в дните преди мача. Това също оказва сериозно влияние. Ще върна жеста на Илиан Илиев за комплиментите към мен. Според мен за националния отбор той е един от най-подходящите. Има добри концепции, дори идеи за футбола. Играчите му се бият за всяка топка, създава колектив. Решенията ги взима друг, но за мен е отличен вариант за националния отбор“, завърши Костов.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук