Генчев: Левски винаги е фаворит на “Герена”! “Сините” ще сложат край на серията на Черно море

Бившият играч на Левски и Черно море – Станислав Генчев – разкри очакванията си за битката между двата тима. И те не са в полза на гостите, нищо че са по-напред в класирането и все още нямат загуба.

„На „Георги Аспарухов” Левски винаги е фаворит. Черно море може да са в добра форма и да са втори в класирането, но на „Герена” е ясно, че „сините” винаги са фаворити. „Моряците” показват солидна игра и никога не трябва да бъдат отписвани, но всяка добра серия има свой край. Мисля, че именно Левски ще сложи край на тази на Черно море”, започна той.

„Когато има прекъсване в първенството е изключително важно как треньорите са използвали това време. Първо, за да поддържат добър ритъм у футболистите, а второ – да поправят грешките, които в техните очи се допускат. Важно е дали всички тези неща ще бъдат свършени успешно. От друга страна – не е приятно, когато няма мачове. Определени футболисти се отпускат и излизат от ритъм. Много са нещата, върху които трябва да се работи. Ще видим дали е повлияло това прекъсване негативно, или положително. Много бе важно Левски да извади български паспорти на чужденците си. Това е плюс за всеки треньор, защото по този начин може да използва пълния потенциал на играчите си. Имал съм го този проблем в Лудогорец, когато от началото на седмицата трябва да мислиш какви ротации да направиш и кой от играчите да остане извън групата. Сега пред Николай Костов има един проблем по-малко. Това е положително. Реално той вадеше един футболист с добри качества. Не е приятно да не можеш да използваш даден играч”, продължи Генчев.

„Със сигурност ще бъде тактически двубой между Левски и Черно море. Изправят се два равностойни отбора. Публиката ще наклони везните в полза на „сините”. От друга страна, Черно море имат опитен треньор в лицето на Илиан Илиев. Той може да използва тактически прийоми и да вземе нещо от мача. Надявам се да има доста попадения и да стане хубав мач. И двата тима играят открит и динамичен футбол, а това е чудесна предпоставка да има голове. Не мога да кажа дали трябва да има промяна на вратарския пост в Левски. Пламен Андреев е млад и талантлив вратар. Насъбраха му се грешки и в Левски, и при младежкия национален отбор. Това е труден период за него и точно сега трябва да усети подкрепа от треньора. Дали Костов ще продължи да разчита на него, или ще го остави един, два мача да почива и след това ще продължи да го налага? Треньорът го знае най-добре. Той работи всеки ден с него и го познава”, завърши Генчев.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук