Казусът “Андреев” е като Гордиев възел

Повечето любители на футбола едва ли са пропуснали лентата, посветена на сър Алекс Фъргюсън, която се върти по един от платените филмови канали в родния телевизионен ефир. И няма как в главите им да не изникне онзи епизод, в който Райън Гигс се оплаква как е бил жертва на невиждан тормоз от страна на шотландеца, който в същото време е прощавал всичко на Ерик Кантона, чиято репутация преди Манчестър Юнайтед бе, меко казано, скандална. Отговорът лъха на лед: „С юношите трябва да си твърд, защото медиите и феновете са благосклонни към тях. С една дума – прощават им всичко с лека ръка”. Ако се стъпи на неговите думи, то „сините” трябва да дадат лека почивка на Пламен Андреев. Да си проветри главата. Много му станаха издънките в последно време. Попадението на Руан бе в т.н. вратарски ъгъл. В дербито пък направи цели две вересии, преди да излезе неразчетено, за да види по-късно топката в мрежата си.

И така на „Герена” се сдобиха с Гордиев възел, който трудно ще разплетат. За мнозина най-лесно е решението Пламен да бъде пратен на пейката. Тук обаче някои ще попитат: А с кого ще го заменим? И с право. Николай Михайлов е зачеркнат от същите тези критици. А Иван Андонов? Едва ли са много тези, които дори знаят, че той е трети вратар на „сините”. Но има и още по-млад вариант. Лесно е да се убие Пламен в този момент. И с лека ръка да бъдат зачеркнати близо 2 години усилия да се наложи като вратар номер 1. Част от тези, които днес не искат да го виждат, вчера пък вдигаха вой до небето защо му бе взета лентата. Все едно тя щеше да го направи по-спокоен, по-опитен и уверен. Работа, работа, работа. Това май ще трябва на „Герена” в този случай. Защото Костов трудно ще промени нрава си и ще се откаже от пасовете пред наказателното поле. Така защитата и Андреев трябва да подобрят взаимодействието си. Друг път няма.

И докато погледите на всички в момента са насочени към Андреев, то никой не гледа към останалите бомби, които си цъкат. И в един момент със сигурност ще почнат да гърмят. Лошото е, че това може да се случи по едно и също време. Все още има двама играчи, чиито договори не са подновени. А те са основни – Краев и Петрис. На „Герена” все още чакат и паспортите на Уелтън и Цунами. И един чужденец извън ЕС ще гори. На „Герена” имат трима играчи с по 4 гола, но нито един, който да бележи редовно. В Левски имат много халфове, но нямат плеймейкър. А кой е резерва на Цунами и Петрис? Галчев, нали…А може ли той да се раздвои? Със сигурност – не! Ще се събудят ли Илиян Стефанов и Марин Петков или ще спят? Много въпроси, които чакат отговори. Важното е да се намерят решения през зимата, а не да се зачеркват хора с лека ръка. А и все пак кой бе фаворит в събота? Левски или ЦСКА-София? Защото тези, които надуваха фанфари преди мача, сега са тихи. Докато на “Герена” си скубят косите.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук