Гетов: Левски играе атрактивен футбол, успява да създава положения. Остава само да започне да ги реализира

Предстои първият за сезона двубой между Левски и ЦСКА-София. Мач, който винаги е непредвидим и с особен заряд. Бившият играч на “сините” и ЦСКА – Пламен Гетов – сподели мнението си за предстоящия двубой в събота, както и виждането си за сезона на двата тима до момента.

– Как виждате предстоящия двубой между Левски и ЦСКА-София?
– Очаквам да стане един интересен мач за привържениците и на двата отбора и за хората, които обичат футбола.

– На кой отбор от двата бяхте дал предимство?
– Ако някой твърди, че може да ми каже кой отбор ще победи, значи не разбира от футбол. Този мач няма нищо общо с моментното състояние на футболистите.

– След показаното от ЦСКА-София в Пловдив изглежда ли ви отборът близо до желания облик?
– В Пловдив играха добре, пресираха добре и си свършиха работата. Успяха да си вкарат положенията, но вижте колко още изпуснаха. Общо взето играха добре.

– От своя страна Левски загуби от Лудогорец, а през сезона падна още от Локо Пд и ЦСКА 1948. Защо отборът има проблеми срещу отбори от миналогодишния Топ 6?
– Левски изпитва затруднения във вкарването на головете. И в двата мача, които Левски загуби – от ЦСКА 1948 и Локомотив Пловдив – отборът игра по-добре от противника, но не съумяваше да си вкара положенията. Левски имаха повече положения, но не влизаха техните, а тези на противника.

– На какво според Вас се дължи това – добра игра и ниска ефективност?
– Според мен липсва изявен голмайстор.

– Как виждате по-общо погледнато представянето на Левски при Николай Костов?
– Отборът играе добър и атрактивен футбол, успява да създава положения. Остава само да започне да ги реализира.

– А ЦСКА-София при Ел Маестро?
– Започнаха да играят добре. Бяха в криза, но явно излязоха от нея и започнаха да играят добре и побеждават.

– Някой от тези два отбора има ли потенциал да спре Лудогорец?
– В момента, в който Лудогорец спре да играе в Европа и включи на директната
предавка, трудно ще бъде настигнат. Лудогорец според мен има проблем с мобилизацията. За тях е трудно да се мотивират, за да играят в първенството, играят спокойно, мислейки че ще бият с лекота. Виждаме, че започват да се напъват чак след Нова година. При тях също може да се каже, че липсва изявеният голмайстор. Те също създават изключително много положения в своите мачове, но ги пропускат с лекота.

– Изненада ли е за Вас, че след 12 кръга нито един от трите тима – Лудогорец, Левски и ЦСКА-София – не е сред първите два отбора в класирането?
– Много се радвам за това, което направи Илиан Илиев, за това, което прави и Александър Томаш. Работят добре, отборите им играят добър, атакуващ футбол и резултатите си идват. Да, на наш език е казано нивата е дълга и по-класните отбори, с по-големи групи от качествени футболисти ще ги стигнат във времето и ще ги задминат, но това, което направиха тези два отбора в първите 12 кръга, е похвално. Само можем да сваляме шапка на такива хора като Илиан Илиев и Александър Томаш, които работят по този начин.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук