Малко над 80 000 лева струва паметникът на Георги Аспарухов – Гунди в парк „Гео Милев“, който в неделя беше открит пред около 1000 привърженици на Левски. Това разкриха „сините“ фенове Милен Панайотов и Адриан Петков, които бяха гости в „Студио дерби“.

Истинската стойност обаче много трудно може да се изчисли, тъй като много хора са се включили с безвъзмеден труд. Панайотов и Петков споделиха, че през тези три години са се сблъскали с много пречки, и изразиха надежда, че клубните пристрастия няма да се отразят върху паметника и няма да има вандалщини.

„Този процес, който продължи 3 години, беше доста сложен. След като избрахме мястото, кметът на Община Слатина предложи да направим паметника в цял ръст. Скулпторът оправда нашето доверие и го направи перфектно. Имаше много тежки административни процедури, които няма как да прескочиш. Затова отне толкова време, по-кратко нямаше как да стане. За момента сме платили над 80 000 лева. Много доброволци се включиха в последните дни. Благодаря на Сдружението „Левски на левскарите“, които се включиха много активно, като осигуриха оградата на строителната площадка. Съпругата на Гунди за съжаление не успя да присъства. Дарителите са хиляди.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук