Дългоочаквана новина за Левски вече е факт

Една от дългоочакваните новини на „Герена“ се очаква да пристигне в началото на следващата седмица. Тя е свързана с получаването на български паспорт от страна на левия защитник Цунами.

Както е известно, треньорът на сините Николай Костов има трудната задача да избира кой измежду футболистите му с документи извън Европейския съюз да остава извън групата. На „Герена“ разполагат с шестима такива играчи, а сред избраниците могат да попадат петима. Това са вече споменатият Цунами, Уелтън, Рикардиньо, Роналдо, Дарлан и Хосе Кордоба. Сега този проблем е на път да бъде разрешен. Първите двама трябва да се сдобият с необходимите документи, а това се очаква да се случи на 2 октомври. Тогава ще се произнесе Комисията по българско гражданство на Президенството. На всеки три месеца тя дава отчет кои лица получават паспорт, като за последно такъв е излизал на 30 юни и сега ще се случи в първия работен ден на октомври. Първи документите си ще получи Цунами, а на по-късен етап се очаква и Уелтън да се сдобие с такива.

Левият защитник пристигна на „Герена“ в края на ноември 2021 година като свободен агент от Ботафого ПБ и веднага се превърна в основна част от състава на Станимир Стоилов. Добрите му изяви го доведоха до трети избор за капитан, а през този месец удължи договора си до лятото на 2026 година. На няколко пъти Цунами заяви, че обстановката в България много му харесва и желае да остане за дълго на „Герена“. Той вече има на сметката си 67 двубоя във всички турнири, в които реализира четири гола. Ръководството на сините е отправило предложение и към Уелтън за нов контракт, но неговият изтича в края на 2025 година, като шефовете са оптимисти, че ще могат да го задържат за по-дълго.

По този начин Николай Костов ще може да разполага с всичките си играчи за предстоящото дерби с ЦСКА-София на 7 октомври. Двубоят на „Васил Левски“ ще стартира в 14:45 часа и треньорът няма да има тежката задача от услугите на кого да се откаже.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук