Футболът на Анди Краев крещи: Левски, изхвърли Петри

Левски започва осезаемо да стъпва на краката си и като клуб, и като отбор. След огромната всестранна криза, в която бяха попаднали „сините”, сега нещата са направо блестящи. От една страна Наско Сираков и Даниел Боримиров успяха да заличат зловредните действия на предходни управници и стабилизираха Левски финансово, от друга – Николай Костов устоя на вакуума след напускането на Станимир Стоилов и „сините”, които реално бяха изградени от Мъри, играят добър футбол и си останаха един от факторите в първенството.

В тази връзка изтичащите договори на двама от основните футболисти са си по-скоро дребна интрига, отколкото гигантски проблем, както е удобно да го изкарат някои. Става дума за контрактите на Андриан Краев и Жереми Петри. Двамата и към днешна дата преговарят за удължаването им, но с коренно различни аргументи. Истината е, че представянето на Анди с екипа на Левски крещи: „Левски, изхвърли Петри”. Халфът, който получи напълно заслужено капитанската лента, си оставя костите на терена в името на Левски. Като изключим Уелтън, който безспорно е най-добрият футболист на „сините”, Краев категорично е втори в списъка. Той изигра страхотни мачове в Европа, където Левски игра като равен с равен срещу Айнтрахт, който само преди 2 сезона грабна трофея в Лига Европа. Отделно блести солидно и в Първа лига. Спечели си място и в отбора на България, където също играе много силно. С други думи – Краев се бори със зъби и нокти, за да заслужи нов договор с Левски, да вземе лентата на „Герена”, да побеждават “сините”, да са щастливи феновете. Да, Анди заслужава да е със статута на звезда в Левски. Той си извоюва това с представянето си на терена.

В същото време Жереми Петри, който играе трагично от началото на сезона, реши, че е по-удачно да бойкотира. Един ден е болен, друг контузен, трети – недоволен… Левски няма нужда от такива футболисти. Най-правилното решение на „сините” шефове ще бъде да натиряш във втория отбор Петри, за когото се говори, че е бил пред спиране с футбола, когато са му се обадили от “Герена” и реално кариерата му е била спасена. Съвсем отделен въпрос е, че Петри не заслужава и една четвърт от заплатата, която е поискал за новия си договор. Говори се, че претенциите са му за около 45 000 лева месечно!. Патрик-Габриеп Галчев е в пъти по-добър от този Петри, който не мисли за Левски и обижда с поведението и представянето си и „сините” фенове, и футбола.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук