Осемте мача на Костов от първия период бяха по-успешни

Николай Костов записа осми шампионатен мач начело на Левски при гостуването на Крумовград, което завърши 2:2. Така бройката на срещите му се изравни с тази от първия му престой в клуба – 8. Ако се направи сравнение, ще се види, че тогава резултатите бяха по-добри. Разбира се, има и доста условности и обстоятелства, които трябва да се вземат предвид при съпоставката, но е факт, че точките през 2011/12 бяха повече – 21. Те бяха натрупани чрез 7 победи и една загуба. Сега в осемте мача Костов има 5 победи, 1 реми и 2 загуби. Процентът на спечелените точки от всички възможни в момента е с над 20% по-нисък. Преди 11 години беше 87,5, а сега е 66,67%.

Все пак смело може да се каже, че играта сега е по-добра. В края на 2011-а и началото на 2012-а „сините” повече биеха с Костов, но почти винаги минимално и измъчено. И сега мъките ги има в някои мачове, но пък имаше силно представяне в Европа. И тогава, и сега обаче Костов няма в първите си 8 сблъсъка среща срещу най-сериозните опоненти – Лудогорец и ЦСКА-София.

Сега нападението е малко по-силно – 17 отбелязани гола срещу 15 през 2011/12, докато защитата тогава пусна по-малко попадения – 4 срещу 7 сега. Единственото поражение през 2012-а бе от Миньор на „Герена” с 0:1, след което Костов си тръгна. През настоящия сезон пък загубите са две – с по 1:2 от ЦСКА 1948 на „Герена” и от Локомотив Пд на „Лаута”.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук