Сираков: Най-важният мач за Левски е този с НАП

Спортно предаване стартира в ефира на “БГ радио”. Днес бе първото издание на “Спорт в БГ” с водещ Анатолий Георгиев – дългогодишен журналист в “БГ Радио”. Предаването осигурява съботната доза адреналин и страст, които винаги са част от света на спорта.

Гост в първото издание на “Спорт в БГ” бе мажоритарният собственик и легенда на Левски – Наско Сираков.

“Най-важният мач за Левски е този с НАП”, категоричен е Сираков.

“Отборът в момента е в добро състояние. Показа го в евротурнирите. С малки изключения се представихме на добро ниво и в шампионата. На този етап всичко е нормално и спокойно.

Айнтрахт е прекалено голяма хапка за нас в този момент. Случи се най-нормалното. Не можем да изтъкнем нито една причина защо ние да ги отстраним. Трябва да се работи много у нас, за да се мерим с такива клубове.

Пълна подкрепа съм оказал на Николай Костов от първия момент, в който си стиснахме ръцете. Изборът ми беше добър и правилен. Той го доказва във всеки момент с работата си в клуба.

Не се бъркам в правенето на състава. Всичко е в правомощията на Николай Костов.

Генетично е заложено да се борим за титла и купа. Не обичам да поставям цели пред футболистите. Стъпка по стъпка ще отидем там, където сме си заслужили. Дали ще сме първи, или пети – зависи от нас. Доста отбори заявиха сериозни амбиции. Първенството е доста интересно. Има 4-5 отбора с изравнени възможности.

Евроучастието само по себе си не носи нищо. Всеки отбор, ако иска да черпи дивиденти, трябва да побеждава. Другото е само едно участие, което се забравя бързо.

Не обичам да се занимавам с неща, за които има по-добре подготвени от мен. Такива в Левски има. Можем да сме спокойни за финансовото състояние на Левски.

Последните 5 месеца сме погасили над 3 милиона и повече към НАП. Държавата винаги е била приоритетна. Ще направим всичко възможно да имаме и споразумение с агенцията, което трябва да изпълняваме.

Нормално е треньорите и футболистите да имат височки амбиции. Ще дойдат мачове с равенства и загуби – няма да е станало нищо страшно. Най-важният мач на Левски остава с НАП. Всякакви други спекулации не са толкова важни. Най-важно е да изчистим Левски от всички задължения и тогава да градим отбор, с който да гоним титла”, коментира Сираков.

“Спорт в БГ” се излъчва с подкрепата на фондация “Спорт в България” – организация в обществена полза, чиято цел е да подпомага спортни клубове, индивидуални спортисти, както и аматьорския спорт. Фондацията подкрепя стремежа към развитие, като всеки неин проект се основава на дългосрочна визия, насърчаваща и споделяща целите на ангажираните със спорта, които искат да окажат трайно влияние върху обществото. Фондацията помага за развитието както на професионалния спорт, така и за реализирането на проекти, подкрепящи аматьорския спорт, чрез които се възпитават здравословни навици сред подрастващите и желаещите да упражняват физическа активност.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук