Георги Пеев: Възможно е украински футболист да заиграе в Левски

Бившият футболист и национал на България – Георги Пеев, чийто пик на кариерата бе в Динамо Киев – сподели мнението си за украинското присъствие в Първа лига. Той не изключи колонията от Украйна на „Герена” да се увеличи.

Представянето на украинските футболисти в Първа лига е добро. Те демонстрират своите качества, а именно най-вече характер и желанието за борба във всяка една среща. Изпълняват всичко, което им се каже. Те са известни със своята дисциплина. И в Пирин играят доста добре момчетата. Особено впечатление ми прави Максим Ковальов. Добре пази момчето и може да кажем, че вратарската школа на Украйна е изключителна. Докато играех в Динамо и тримата вратари бяха в националния отбор. Макар и по различно време. До такава степен чувствахме увереност във вратаря, че имах чувството, че и по двама да излязат сами срещу него, то той ще успее да избие или да хване топката. Затваряха цялата врата. Много силни вратари имат. Ето, че сега Ковальов потвърждава това мое впечатление отпреди години. Това все пак не са топ футболисти, които са привлечени от украинското първенство. Ако имахме възможност да си позволим такива – нивото на Първа лига щеше да се вдигне много повече. Тези момчета се представят на прилично ниво”, коментира Пеев.

“Аз лично не знам дали може украински футболисти да заиграят в Левски. Към мен никой не се е обръщал за съвети. Но начело на тима е Николай Костов, а той има доста сериозен опит в Украйна, неговите помощници също са украинци и чувам доста добри отзиви за тях. Не ги познавам, но те имат достатъчно контакти там и свои виждания за футбола. Затова мисля, че е възможно. Допускам дори, че може да се появи украински футболист на “Георги Аспарухов””, заяви още бившият роден национал.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук