Борислав Георгиев: Намираме се в относително стабилизиране на финансовите потоци

“В момента се намираме в едно относително стабилизиране на финансовите потоци като приходи и като разходи, да се надяваме, че този тренд ще продължи и занапред”. Това заяви Борислав Георгиев – член на УС на ПФК Левски в предаването “Арена спорт”.

“Очакваните приходи все още не са пристигнали, те ще бъдат конкретно определени след като видим какви глоби ще трябва да заплатим, които ни налагат от УЕФА, до колкото знам в първите два мача с Шкупи имаме общо около 78 хиляди евро, от които една част от втория мач обжалваме”, обясни Георгиев по повод очакваните приходи за Левски от достигането до плейофния кръг на Лигата на конференциите.

“Колкото по-бързо изплатим главницата, толкова по-добре, защото имаше момент, в който лихвите по главницата бяха по 2 500 на ден. Мерките, които ръководството решихме, е първо връщане на доверието към ПФК Левски, като платежоспособен бизнес партньор, който да може да си плащанията и текущите задълженията и да си плаща в същото време главницата, в момента не мога да кажа какви са нейните размери. Вследствие на дарителската кампания, към края на юни бяха внесени около 900 хиляди лева по главницата, като за първи път от 3 години Левски изплаща текущите си задължения към НАП”, разясни Георгиев.

“От 1 март ПФК Левски не трупа нови задължения, а само погасява. До 1 септември са платени текущи задължения над 3 милиона и половина, което ни прави горди, и всички левскари трябва да са горди, че ПФК Левски е един от най-големите данъкоплатци в България”, заяви още той.

Той обяви, че са изплатени още над 1 750 000 лева към главницата. “Допълните от това за изплатени над 1 млн лева към доставчици на стоки и услуги, което възвръща авторитета на Левски”, обяви Георгиев.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук