Николай Костов следи трима за зимни попълнения

Треньорът на Левски Николай Костов е обявил пред ръководството, че желае през зимата клубът да привлече поне трима футболисти. През лятото на „Герена“ пристигнаха само двама нови играчи – Хасими Фадига и Дарлан, и няма изгледи да дойдат още. 60-годишният специалист е казал, че ако отборът ще гони титлата в края на сезона, то му е необходимо подсилване, иначе много трудно ще се стигне до това. Трябва да се изгради гръбнак, който да изнесе голямата част от сезона, а не както прибягва до момента с много ротации на състава.

Желанието на Николай Костов е да бъдат взети централен защитник, вътрешен халф с по-офанзивни функции и нападател. Един от първите двама ще бъде от родното първенство, като вече треньорът и щабът му следят отблизо изявите на играча. Нападателят ще е чужденец, който също вече е набелязан и се обмисля скоро да се влезе в първоначални разговори с него и клуба му. Треньорът иска да има алтернатива на Рикардиньо, а не да се принуждава да преквалифицира играчи за върха на атаката. В халфовата линия пък липсва типичен плеймейкър, който да захранва нападението с пасове. Такъв в момента няма, като единствено Ел Джемили се доближава до този профил, но испанецът с марокански корени е по-полезен на крилото. Костов разполага и само с трима централни защитници в лицето на Димитров, Кордоба и Ван дер Каап.

От началото на сезона Николай Костов използва 21 футболисти, като в последните мачове от първенството на резервната скамейка преобладаваха юноши. Треньорът се надява да се реши през този месец и проблемът с българските паспорти на Цунами и Велтон, за да може да използва всичките си играчи, родени извън ЕС. Към двамата се прибавят Роналдо, Рикардиньо, Дарлан и Хосе Кордоба.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук