От “Герена” пускат скоро нова продажба на акции

Ръководството на Левски съвсем скоро планира да пусне в продажба нова емисия акции. Това бе съобщено от мажоритарният собственик Наско Сираков през пролетта. “При нас всяка една кампания е изключително важна. Наложи ни се много бързо да реагираме и нямахме достатъчно време, но при всички положения през есента ще има такава кампания. Сигурен съм, че ще си гарантираме по-голям успех”, заяви тогава босът на сините.

През юни приключи вторият етап от процедурата по увеличаване на капитала на Левски. От клуба обаче не публикуваха отчет как е преминал той. Както е известно, Левски реши на Общото събрание на 6 април притежателите на дялове да могат да си закупят нови. Номиналът на една акция е 1 лев, но цената й е 5 лева. Емитирани са 3 милиона. Целта е с продажбата им да бъдат покрити дълговете към НАП, които в един момент възлизаха на 11,8 милиона лева.

Иначе на 21 май приключи първият етап от процедурата по увеличаване на капитала на сините. В него бяха записани и заплатени 41 842 броя обикновени поименни акции с право на глас от новата емисия акции с обща емисионна стойност в размер на 209 210 лева.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук