Емил Спасов: Играчите много се изразходиха. Това си личеше накрая. Имаше претоварване

Легендата на Левски – Емил Спасов – сподели впечатленията си от играта на „сините” в последната среща с Хебър, която бе спечелена с 1:0. Той е на мнение, че се е видяло много умора и почивката от една седмица дадена от треньора Николай Костов е заслужена.

„Отборът играе добре и радва публиката. Вижда се какво е и отношението на публиката към тима. Стадионите се пълнят и хората са зад момчетата. В действителност отборът върви в правилна посока. Вече се търсят за продажба футболисти на „сините”. Всичко това е плод на работата на Николай Костов. Левски играе по един съвсем различен начин в сравнение с предишните години при различните треньори. Костов направи така, че Левски да играе по начин, по който искат феновете с наличните футболисти. Нападателен, бърз и съвременен футбол. С повече импровизация играят. Естествено, че има какво да се желае. Къса ни е скамейката. Няколко юноши непрекъснато взимат участие, а това е радващо. И все пак, когато липсват един или двама играчи, се усеща веднага. Юношите все още не са готови за големия футбол и ще им е нужно време. Но те на пейката няма да израснат като играчи. Трябва да се пускат постоянно и е хубаво, че Костов им дава шанс от първата минута. Само добри думи за Левски. Мачът с Хебър беше доста труден, но не трябва да забравяме, че треньор им е Любослав Пенев. Той където и да е отишъл се вижда, че всичките му отбори играят добър футбол. Много класен треньор е и се доказва непрекъснато. Пропуснахме няколко положения срещу Хебър, но в края ни покри и късметът. Това ни донесе и победата. Господ гледа и вижда какво се прави в този клуб. Няма достатъчно средства и ни помага по някакъв начин”, заяви Спасов.

„За съжаление от стадиона на Айнтрахт до нашите условия тук разликата е огромна. Това е положението и трябва да се организираме и ориентираме по най-бързия начин. Сега предстоят много важни мачове. Трябва да се представим на ниво в първенството и ще ни бъде трудно. Изисква се много повече концентрация в срещите. Дано да вървим нагоре. Мисля, че паузата дойде навреме. Почиват една седмица, а това е решение на треньора. Действително играчите много се изразходиха. Това си личеше накрая. Имаше претоварване! Българските футболисти поради ред причини трудно могат да изиграят два силни мача през три дни. Случва се рядко”, завърши той.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук