Всичко или нищо при Николай Костов! На един мач е от рекорд

Интересна тенденция се забелязва при резултатите на Левски за първенство под ръководството на Николай Костов. Тя беше валидна и за първия му престой на „Герена”, а продължи и в сегашния. Според нея равенството е изключено като знак в шампионатните мачове на „сините”. В последния двубой на „Герена” срещу Хебър това бе на път да се случи, но голът на Роналдо, паднал секунди преди да изтече добавеното време, донесе победата на „сините” с 1:0.

В първия период на Николай Костов като треньор на „Герена” той записа 8 мача, от които 7 бяха победи, а в последния загуби от Миньор насред София с 0:1. От началото в този сезон активът на Левски под негово ръководство е 4 победи и 2 загуби. А общо от двата периода е водил тима вече в 14 мача, като равенството в тях отсъства. Така при Костов излиза, че нещата са: „Всичко или нищо”. Средно положение няма.

Друг любопитен факт е, че сегашният треньор на Левски е на един мач от рекорд на Славиша Стоянович. Сърбинът със словенски паспорт засега е единственият наставник в историята на клуба, започвал без равенство в първите си 15 мача. Точно толкова натрупа той, когато за първи път пое тима през август 2018 година. До 1 декември той записа 11 победи и 4 загуби, при голова разлика 32-11. Така, ако в предстоящия мач срещу Пирин, на 14 септември, не се стигне до равенство, то Костов ще изравни рекорда на Стоянович.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук