Щом ни е яд и боли, значи сме били достойни

Щом ни е яд и ни боли, значи сме се представили на ниво и сме били в играта до последно. Реално погледнато, ако някой беше попитал Дино Топмьолер онази вечер към 22:00 часа германско време: Кой ще продължи напред в турнира Лига на конференциите и ще влезе в групите? По всяка вероятност нямаше да може да отговори. Левски беше в играта до 79-ата минута, а и след това. Малцина са вярвали, че “сините” ще покажат такъв характер и борбеност, че да накарат Айнтрахт да се чудят какво да направят, за да стигнат до вратата на Пламен Андреев. И тук помогна класата, която без съмнение беше на страната на немците.

Левски няма за какво да съжалява. В нито един момент не беше фаворит през тези шест мача, но показа, че е готов и иска тези любими за всички европейски „сини” вечери. И ако сега се размина за някакви си 12-15 минути с групите, то този отбор ще успее да ги стигне скоро. Стига да се запази.

Факт е, че Левски изтегли възможно най-късата клечка и се натресе на Айнтрахт, но е факт и това, че мечтаеше да се справи с такъв съперник. А с отбора мечтаеха и всички, които милеят за него. Тези играчи дадоха възможност на хиляди малки момчета да видят претъпкан стадион „Васил Левски”, както в едни други сладки години. Накара ги да усетят онази емоция, заради която този отбор е жив вече 109 лета. Замислете се, че преди 17-18 години тези вечери бяха доста по-чести и мачовете от първенството далеч не предизвикваха интерес. При положение, че в сряда идва Челси, някак си на никого не му пукаше за неделята с Родопа Смолян. Та тези деца усетиха онова чувство, което голяма част от нас са усещали преди години. Трепет, емоция, безсънни нощи, сълзи от щастие и от мъка. Да, това беше само една вечер в „синя” София, но вечер даваща надежда, че нещата ще се наредят скоро. Вечер, която просто ни напомни за онези години, когато на центъра на София се виждаше не море, а океан от “сини” привърженици. Затова е редно да им благодарим на тези футболисти, треньори, ръководители, лекари, масажисти и т.н. и да им пожелаем успех занапред. Горе главите, защото вие накарахте милиони българи да мечтаят. Да се прегръщат познати и непознати.

Левски отново обедини всички и отново показа, че е вероятно единствената причина в България, която да накара беден и богат да се разцелуват от щастие. Отново публика и отбор бяха заедно, а това даде импулс в играта на футболистите и срещу Шкупи, и срещу Апоел Беер Шева. Това вдъхнови момчетата и срещу Айнтрахт, а те не излязоха просто да изиграят едни 180 минути за протокола. Те показаха, че искат победата, просто противникът беше от друга вселена. Горе главите, скоро ще се случи!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук