“Сините” вече не са “бебета” в Европa

Доста се говори, че този тим на Левски още е млад и неопитен за турнирите на континента. Да, „сините” все още не са усещали какво е да играеш в група в Европа, далеч са и от мачовете, които има само един Марио Гьотце във визитката си. Цифрите обаче показват друго. В четвъртък цели трима играчи ще запишат юбилейни мачове в турнирите. Това са Уелтън, Хосе Кордова и Роналдо. В момента те имат по 9. С толкова са още играчи с далеч по-голямо реноме като Петър Хубчев, например. Бившият национал направи доста успешна кариера в Германия, където след Хамбургер носи успешно фланелката на Айнтрахт. Толкова мачове имат още Владо Делчев, Шакиб Бензукан, вратарят Пламен Николов, Александър Костов, Иван Василев, Красимир Чавдаров, Станислав Генчев и Предраг Пажин.

По 8 мача в момента имат Келиан ван дер Каап, Цунами и Андриан Краев. Така се нареждат до двама играчи, които са ликували в Германия – Михаил Вълчев и Пламен Цветков. Те са част от двете поредни успешни епопеи срещу Щутгарт. С 8 мача в Европа приключи кариерата на „Герена” за един от най-любимите легионери на феновете – Роман Прохазка. Клуб 8 се допълва от Димитър Енчев, Исмаил Иса, Стоил Георгиев, Гарба Лавал, Бранимир Кочев, Димитър Станков, Ангел Станков, Александър Станков и Илиян Симеонов.

Идва ред на друга тройка. Тази с по 7 мача. Толкова имат Асен Митков, Марин Петков и Жереми Петрис. И тук компанията им е елитна – Далибор Драгич, Никола Котков, Петър Кирилов, Гаучо, Александър Киров, Георги Иванов – Геша, Красимир Димитров, Калин Банков и Стоичко Пешев. С по 6 мача в момента са Патрик-Габриел Галчев и Николай Михайлов. Повече от тях обаче не успяха да запишат играчи като Джон Ингълс, Иван Здравков – Джек Раби, Иван Вуцов, Мариян Христов, Асен Николов – Бебето, Цанко Цветанов, който им бе помощник-треньор, Милен Радуканов, Георги Тодоров, Чавдар Атанасов, Пламен Илиев – Тигъра и Илиан Илиев, Давид Яблонски и Серджиу Буш, както и други.

Пламен Андреев, Илиан Стефанов, Джавад Ел Джемили и Рикардиньо в момента имат 5 европейски битки на сметката си. Така те се нареждат до Сашо Начев, Орлин Старокин, който бе и капитан на тима, Виктор Генев, Здравко Лазаров, Давиде Мариани, Серж Йофу и Марсело Вава. При тези с 3 мача, където попадат Асими Фадига, Кристиан Димитров, Дарлан и Асен Чандъров личи името на Христо Илиев – Патрата. Там са и двама от героите от мачовете с Рейнджърс и Вердер — Петре Григораш, който подаде за попадението на Кайзера, както и Гошо Гинчев. Последният ще се запомни с тупалката за 2:2 при догонването на „бременските музиканти”. Ако за някои играчи има извинение, че са били малко на „Герена”, то други не са успели да се представят по-добре заради неволите в Европа, които са една от запазените марки за Левски.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук