Левски ще играе за уникални премии срещу Айнтрахт

Футболистите на Левски ще бъдат допълнително стимулирани за реванша с Айнтрахт Франкфурт. Двубоят на „Дойче Банк Парк“ е в четвъртък от 21:30 часа. Сините ще получат по 20 000 лева на човек, ако успеят да отстранят орлите и влязат в групите на Лигата на конференциите, разбра „Тема Спорт“. Това е било съобщено на футболистите от ръководството на клуба, а от „Герена“ ще вземат и сериозни постъпления от достигането до плейофа и приходите от домакинските мачове. Сините са на гребена на вълната и шефовете са решили да развържат кесиите, ако отборът направи мечтания пробив и влезе отново в групи на евротурнир от сезон 2010/11. Бонусите ще бъдат взимани както от основните играчи, така и от футболистите, които по-малко получаваха игрови минути и юношите.

Наред с приходите Левски отнесе и сериозни глоби от участието си в турнира. До момента клубът бе санкциониран общо с 80 000 евро след двубоите със северномакедонския Шкупи.

Има нов финансов правилник на „Герена“ от новия сезон. Относително ниските за нивото и претенциите на Левски заплати футболистите ще бъдат компенсирани със солидни премии. Изплащането на финансовите стимули ще бъде подписвано от изпълнителния директор Даниел Боримиров след съгласуване със собственика Наско Сираков и представител на генералния спонсор, който поема огромна част от месечните възнаграждения на играчи и служители. През тази седмица босът на сините заяви, че клубът се намира в „стабилно финансово състояние и отборът се движи изцяло във възходяща линия.“

Така стана и миналата пролет, когато сините триумфираха с Купата на България. Тогава освен финансова награда от клуба левскарите напълниха джобовете и след допълнителни премии от ПФЛ и спонсорите „Палмсбет“ и „Еврохолд“.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук