Стефан Стайков: Отборът е стабилен и има шанс да влезе в групите на Лига на конференциите

Легендата на Левски – Стефан Стайков – смята, че „сините” имат всички шансове да отстранят Айнтрахт насред Германия. Бившият вратар похвали наследниците си за представянето им в първата среща.

„Радвам се на това, което Левски постигна – 1:1. Играха доста добре. Отборът е стабилен и има шанс да влезе в групите на Лига на конференциите. Убеден съм, че играчите на Левски ще дадат всичко от себе си в Германия. Дори и да загубим, ще се представят на добро ниво. Стискам им палци и ще се радвам, ако успеят да победят. Видя се, че Айнтрахт не игра чак толкова добре, колкото очаквахме. Левски изравни в края, но имаше добри шансове и преди това. Всичко е възможно да се случи в Германия. Такива отбори като Айнтрахт играят докрай, но ми се иска от сърце Левски да се класира, да победи. Ако ще и с дузпи това да се случи. Важно е Левски да триумфира!”, започна Стайков.

„Положенията, които изпуснахме, не мисля, че ще натежат. Роналдо изпусна на опразнена врата. Подаде я на Кевин Трап. Ритна все едно са приятели. Но се случват такива неща. От подобни положения съм виждал да стрелят и над вратата. Това е топка, не можеш да го предвидиш. Нека сега, в четвъртък, да не изпускат. Роналдо се ядоса, но тези неща се случват. Няма да му е за първи път, но няма и да му е за последен. Това е част от играта. Просто не бива да се случват в такива мачове. Ако Левски играеше с друг отбор и водеше с 5:0, сега на никого нямаше да му прави впечатление този пропуск. Нека да си вкара положенията в четвъртък. Стискам му палци, защото се старае много. Ударът на Фадига, в добавеното време, беше уникален! Те не го очакваха. Вратарят се хвърли, но не я стигна. А като седна – погледът му говореше достатъчно. Изражението му беше много интересно. Беше учуден, но този удар беше много силен и плътен. Това трудно може да се извади. Красив гол”, заяви Стайков.

„Не бива да се плашим от този Айнтрахт. В първите минути сега ще ни натиснат и ще искат да ни смачкат. Ще пробват бързо да поведат и да потърсят втори гол. Това не бива да го допускаме. Трябва да са спокойни играчите. Всичко останало ще се нареди. Отборът на Левски е качествен. Израства с всеки един мач. Тези момчета могат да играят в такива мачове и го показаха вече нееднократно. На мнение съм, че Айнтрахт си мислят, че ще ни смачкат. Просто нашите момчета трябва да им покажат, че това няма да се случи. Ако бие немския тим… добре. Но трябва да покажем, че имаме характер на победители. Съдиите ще са с Айнтрахт. Винаги са с по-силните. И в София се видя. Чудно ми е немците как почнаха да реват. Пистата ни била от 60-те години. Абе тя може и от първи век да е. Те на пистата ли играха, та реват за нея?! Какво общо има пистата с терена?! На стадион „Васил Левски” той не е лош! Ние в Скопие играхме на далеч по-лош терен! Ако бяха отишли там – какво щяха да кажат?! С бутоните по пистата ли тичаха, та им пречеше?! Търсят под вола теле! Само се чудят за какво да се заядат. Поне оцениха публиката ни. Да, уникална е! Ние си го знаем! Нека всеки да знае, че в София се гостува трудно! Те го усетиха това и го оцениха. Желая много успех на Левски и вярвам в силите на тези момчета!”, завърши Стайков.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук