Деко: Не трябва да се правят сравнения между Левски сега и онзи, в който аз играех

„Левски ми хареса през второто полувреме, когато притисна Айнтрахт”, призна бившият играч на „сините” Мирослав Иванов – Деко. Той бе един от участниците в „Синята приказка” на Станимир Стоилов. В момента се подвизава в школата на Севлиево, както и в първия отбор на тима от Северозападната Трета лига.

„Бяха много респектирани през първата част. След почивката се освободиха. Взеха инициативата и почти изцяло доминираха на терена”, продължи габровецът.

„Не трябва да се правят сравнения между Левски сега и онзи, в който аз играех. Нещата са коренно различни. Затова няма смисъл да се връщам към двубоите с Шалке, в които участвах. Тогава отборът бе по-различен. Имаше повече лидери в съблекалнята. Боримиров, Бардон, Телкийски, Йовов, Томашич и т.н. Хора, които в даден момент могат да решат всеки мач. Сега се разчита повече на тактика и отборен дух. Има само една изявена личност – Уелтън. Предполагам, че в Левски са си направили изводите от първата среща. Освен това за гостуването във Франкфурт ще им трябва допълнителна увереност и самочувствие. Надявам се, че ще направят още един силен мач”, каза той.

Деко даде и своята рецепта за успех в четвъртък. „Много е важно първи да вкараме. Това ще отвори много повече възможности пред отбора. Също така е хубаво, ако Айнтрахт нямат ден и положенията им не влизат”, категоричен бе Деко.

„За мен няма значение дали Айнтрахт ще продаде един или двама играчи. Няма какво да се заблуждаваме. Двете първенства нямат допирни точки. Тук говорим за два различни свята. Там няма значение дали ще се разделят с един или друг. Знаем, разбира се, кой е Коло Муани, но в такива отбори имат не един, а 25 футболисти, които имат ключова роля. В Левски изтъкнах вече Уелтън, а към него мога да добавя само Краев. Все пак се надявам, че нещата на „сините” ще се получат в четвъртък и ще успеят. Иначе имаме доста неща, по които трябва да мислим”, завърши той.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук