Дерменджиев: Нормално е да искам Левски да елиминира Апоел Беер Шева

Бившият треньор на Левски – Георги Дерменджиев – сподели очакванията си за предстоящата среща на „сините” с Апоел Беер Шева в Лигата на конференциите. Той коментира климата в Израел, където отново срещу този тим се изправи, но като треньор на Лудогорец. Дерменджиев е гостувал и на Макаби Хаифа като част от щаба на Литекс. Той посочи с кое ще бъде най-трудно на “сините” да свикнат.

„Нормално е да искам Левски да елиминира Апоел Беер Шева. Там е доста негостоприемен стадионът. Климатът е малко по-различен. Всеки казва, че играчите са професионалисти и трябва да свикнат, но нещата не стоят точно така. Климатичните условия са наистина тежки. Апоел е един отбор, който играе сравнително добър футбол и съм на мнение, че Левски в двата мача имат своите шансове да продължат напред. Дано да го постигнат момчетата. Влажността в Беер Шева е наистина голяма. Когато бях треньор на Лудогорец и играхме там времето беше много неприятно. Наистина влагата е много голяма, а това създава дискомфорт в играчите, които не са свикнали с това. Трябва да бъдат равномерно разпределени силите на базата на точно тези климатични условия. Горещо е и няма вятър. Няма полъх. Стадионът е близо до пустинята. Ние с Лудогорец тогава бяхме готови за това нещо. Бяхме отишли по-рано, бяхме три вечери в Беер Шева, за да могат всички да се аклиматизират. Въпреки всичко, колкото и да се стараят играчите е много трудно това да се случи. Дано бързо футболистите на Левски да го разберат това нещо. Те ще видят за какво става въпрос и треньорите са им разяснили какво ги очаква. Аз предполагам, че ще завърши добре мачът за „сините”. Предварително отборът ще бъде абсолютно готов за условията”, започна Дерменджиев.

„За мен в играта на тима вече се забелязват неща, които са си точно от почерка на Николай Костов. Играчите започват да свикват. Естествено, за толкова кратък период е рано да се правят генерални заключения. Виждат се определени неща, които са плод от работата на Костов. Както в тактиката, така и в придвижването на отбора във фаза атака и фаза защита. Има разлика в сравнение с това, което беше до този момент. Жереми Петрис и Кристиан Димитров ще липсват на отбора. Всички играчи са ценни. Особено в тези международни мачове. Хубаво е цялата група да бъде там. Дори само с присъствие тези играчи оказват влияние. Не заминаха нито Петрис, нито Димитров. Видяхме, че французинът беше навлязъл в добра форма и направи доста добри мачове от началото на сезона. Но в крайна сметка се контузи в последната среща с Локо Пд. Получи я рано в мача, което ме изненада. Дано бързо да се възстанови и да се върне в игра, както той, така и Кристиан”, продължи бившият наставник на „сините”.

“Аз съм против това да се отлагат мачове от вътрешното първенство в този ранен период от сезона. Може да се отлагат, но в по-късен етап от шампионата, където са се натрупали срещи и тогава да кажем, че може да има натрупана умора. Но в този период мисля, че Левски постъпва много правилно като играе през няколко дни. На тези футболисти им трябват мачове, за да се обиграят. Да свикнат със стила на треньора и да влязат в добра форма. Защото контролите, които се изиграха и мачовете за първенството не са толкова много, за да кажем, че играчите са изморени. Няма такова нещо. Имат достатъчно време за почивка. Има един друг момент и той е свързан с психологическата нагласа от единия мач към другия. В международните срещи нагласата е по-различна от тази в българското първенство. Така отборът се учи. Лудогорец в началото беше също така. Никога не съм искал да се отлагат мачовете. Но в тази мотивация от международния мач и тази от шампионата имаше контраст. Играчите след това свикнаха с това и го преодоляха. Знаеха, че както се влагат в срещите от Европа, така трябва да го правят и във вътрешното първенство”, заяви той.

„Левски има класата да отстрани Апоел. Нагледахме се на доста отбори, които предварително са сочени за фаворит, но нещата не стоят точно по този начин. Виждаме, че например Клаксвик от Фарьорските острови отстрани Ференцварош, Хекен и победиха с 2:1 Молде в първия плейоф за влизане в Шампионска лига. Има и други такива отбори, които успяват и се класират напред. Много е важна отборната игра. Надявам се Левски да победи. Равенството също ще е добър резултат. Дори и минималната загуба е обратим резултат и Левски ще е в играта. Два мача са и не бива отборът да се предава. Тактически би трябвало всичко така да бъде насочено, че от двете срещи да се изчерпа оптимална полза, за да бъдат в крайна сметка „сините” победители”, завърши Дерменджиев.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук