Голям талант на Левски поднови своя договор с клуба

Вратарят на Левски Иван Андонов поднови своят договор и продължава да е част от синия клуб. Младият страж бе желан от няколко отбора от родната А и Б групи. 19-годишният вратар, който игра за Фиорентина във формацията U19 като преотстъпен, спечели Купата и Суперкупата на Италия /спасена от него решаваща дузпа/ и представянето му беше повече от отлично. Андонов попадна няколко пъти в групата на мъжкият отбор, както и изкара цял лагер с А формацията на виолетовите. Попадна няколко пъти в отборите на кръга и беше на второ място в класация на вратарите в Примаверата, като само стражът на Рома го изпревари с една суха мрежа.

След завръщането си в Левски, обаче не му беше даден шанс от тогавашния наставник на сините – Станимир Стоилов. Андонов е юноша на клуба от 9-годишен и многократен шампион с набор 2003 г., както и многократно награждаван с индивидуални призове за вратар на първенството. Национален състезател на всички формации на отборите до U19 на България и техен капитан. Силните качества на младока са играта с крака, силно развит инстинкт за позициониране и рефлекс, което му помага за многото спасени дузпи през кариерата си, твърдят специалисти. Засега Андонов играе за вторият отбор на сините и попада в разширения състав на първият тим.

Интерес към Иван Андонов през годината проявяват отбори като Арда, Септември, Хебър, Локо Сф, също така е наблюдаван и от отбори извън България, но сега ръководството на Левски в лицето на новия старши треньор Николай Костов най-вероятно ще обърне поглед и към талантливия вратар предвид това, че е заявило амбиции за развитие на млади играчи, а и Андонов заслужава да получи шанс и внимание, заради постигнатото от него до този момент.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук