Левски пише история с капитаните

Нещо невиждано в историята на Левски се случи в първите 4 кръга от настоящия сезон. А именно това, че в четирите мача, които „сините” изиграха, капитаните бяха различни. В първия кръг, при загубата от ЦСКА 1948 с 1:2 на „Герена”, капитан беше Ноа Сонко Сундберг. Във втория, срещу Ботев на Колежа, с лентата беше Ивелин Попов. При разгрома над Локомотив Сф на „Герена” с 6:0 капитан беше Андриан Краев. Преди два дни на „Лаута” пък „сините” излязоха на терена, предвождани от Цунами. Така само за 4 кръга Левски има повече капитани, отколкото имаше за цял сезон в много периоди от историята си.

Статистиката показва, че от спечелването на последната засега титла – през сезон 2008/09 насам, има няколко първенства, в които лентата е преминала през ръцете на петима играчи. За последно това се случи през сезон 2018/19. Тогава капитани бяха Иван Горанов в 22 мача, Габриел Ооертан в 5 мача, Николай Михайлов в 1, Живко Миланов в 8, а за един двубой, в който „сините” излязоха с доста млад състав – гостуване на Берое в Стара Загора загубено с 1:3, честта да носи лентата имаше юношата на клуба Деян Иванов.

От сезоните с най-много капитани, като авторитет най-високо можем да кажем, че стои петорката от сезон 2009/10. Тогава „сините” бяха извеждани от Георги Петков в 19 мача, Живко Миланов в 6 мача, Седрик Бардон в 2 мача, както и Елин Топузаков и Христо Йовов в по един двубой.

Не е изключено през настоящия сезон рекордът да падне и Левски за първи път да има шестима капитани в рамките на едно първенство.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук