Станимир Стоилов обяви кой футболист на Левски след година ще струва повече от Кордоба

Джавад Ел Джемили е най-голямата изненада в Левски от началото на сезона. Едва ли и най-смелите очаквания на фенове са съизмерими с представянето на мароканеца от старта на кампанията, особено след като той не блесна особено през изминалия сезон. С привличането му бившият старши треньор на Левски Станимир Стоилов за сетен път доказа, че футболът тече във вените му. Когато той поиска напълно анонимния Ел Джемили от кипърския Акритас Хлорака, който по това време беше в дъното на класирането в местната елитна дивизия, много хора сигурно са останали доста изненадани.

„Сега никой не е чувал за Джавад, но след около година той ще струва повече и от Хосе Кордоба”, каза тогава пред „Мач Телеграф” Станимир Стоилов. Точно по онова време за панамеца се водеше трансферна битка, а няколко клуба даваха над 2 000 000 евро за правата му. До този момент на сезона Ел Джемили прави фурор със синята фланелка, а от мениджърските среди разкриха, че към него вече има интерес от страна на турски клуб. Той все още е в зародиш, но ако мароканецът продължи да играе така, нещата ще станат със сигурност доста по-сериозни.

Припомняме, че Джавад Ел Джемили беше купен от Левски през февруари тази година, за около 100 000 евро. Парите бяха дадени извънредно от основния спонсор на „сините”, като сумата не беше обвързана като част от договора, а по-скоро като дарение.

Към днешна дата цената на мароканеца, който е роден в Испания, е скочила двойно – футболният портал transfermarkt.com го оценява на 200 000 евро. Времето ще покаже дали Станимир Стоилов за пореден път ще излезе прав и стойността на Ел Джемили ще се увеличи с още 10-15 пъти.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук