Папазов: Някои са рекетирали собствениците на Левски! Гарантирам, че всички бразилци ще преподпишат

Папазов говори по всички интересни теми, свързани със „сините“.

– Г-н Папазов, през какво преминава Левски в последните години?

– След случилото се с Джо Диксън нещата изглеждаха безнадеждни. На 2 юли беше срещата с Мило Борисов и Лъчо Петров – хората помогнаха много. Показаха характер и два пъти по-амбициозно започнаха да помагат на Левски. Параметрите, които обсъждахме предварително, сега са надвишени. Мило Борисов е биткаджия, иска да успява. Той желае да има резултати, последователност. Ще дойдат и трудни дни. Но Господ си знае работата. И при Станимир Стоилов имаше лоша серия, такава може да има и при Николай Костов. Има хора, които са агресивни в мрежите, а и като поведение. Рекетирали са собствениците. Но изсветля това в съзнанието на левскарите.

– А през кой кръг на ада преминава в момента Левски?

– На 10 февруари 2020 г. беше много по-тежко. Левски беше спасен само и единствено от феновете си между 1 февруари и 2 юни 2020 г. Помните опашките с бабите, с дядовците, с дечицата. Тези, които се водят за организирани фенове, са свършили много полезни неща. Но всеки един е помогнал по някакъв начин. Всеки купува или шал, или значка. Това беше най-истинският период за Левски, но той може да същества малко. Не забравяйте, че 3 месеца беше пандемия. Сега има публика, има успехи, има надежда. Има и магазин. Това е един от най-големите успехи. Заради това получаваме такива честитки. Ако това е цената за спасението на Левски, да пишат колкото искат. Колкото повече са катери нагоре маймуната, толкова повече и се вижда г**ът. Успяха, махнаха ме от Надзорния съвет. И какво им помогна това? Аз нямам нужда от титли. Павел Колев на 9 февруари ме помоли за помощ. Не се правя на герой. Левски е много силен, защото има хора, които го обичат. Някои хора са се възползвали през годините, но постъпките им го показват сега.

– Има ли разделение между феновете на Левски?

– Опитват се. Истински можеш да обичаш, но на сила не можеш да мразиш. На голямата маса от хора не можеш да вменяваш – те обичат Левски.

– Какво е вашето мнение за треньора на Левски Николай Костов?
– Трудно е, когато много добър треньор като Мъри е работил успешно преди това. Стоилов е голямата любов на феновете, което прави трудна работата на следващия наставник. Прави му чест и на Топчо, че си свърши работата. Той застана начело в много труден период за клуба. И той беше подложен на критики, но резултатите го пазеха. Има много силни характери, а Ники Костов е много много силен характер. Той е знаел риска, който поема. Плюс е това, че е в много добри отношения с Мъри. Това му е полезно. Тези, които се радват, виждат силната игра на Левски. Тези, които не, виждат слабата игра на Локо Сф. За всяко едно нещо можеш да видиш нещата от различни гледни точки. На този етап има настроение, гарантирам ви, че всички бразилци ще преподпишат, защото се спекулира. Уелтън играе добре, започва силно сезона, на всеки ще му дойде времето. Дори и Лудогорец продава за много големи пари и купува нови играчи. Дано Левски стигне до това ниво, че да прави търговия, в добрия смисъл на думата, с футболисти. Имаме и много добри млади момчета. И Митков, и Маринчо (б.р. – Петков), Пламен (б.р. Андреев), Папи Галчев… Самото пеене на имената на Сираков и Ники Костов е достатъчен атестат. Левски и това ще преживее. Левски е минал през всички кръгове на ада…

– Колко често говорите с Наско Сираков?
– Аз в едно предишно интервю казах, че Наско Сираков е тапир. Става дума за неговите биволски нерви, спокойствието му. Знам какво му коства. Наскоро се видяхме и той ми каза: “Побелях, заради теб побелях”. Нямаше по-подходящ от Сираков. Аз му казах: „Не мога да ти бъда началник”. Съдбата си знае работата. Това беше спасителният ход за Левски. За него рискът е много по-голям, защото си залагаме името. Действията на Сашо Диков ми подействаха мотивиращо…

– Има ли развитие със заплахите към вас?
– Подаването на жалба е акт, който идва след близо 2 години… Приемал съм
философски нещата. Но чашата преля, когато беше намесена покойната ми майка. Имаше период на затишие. За рождения ден получих: „Дано да пукнеш, бял ден на не видиш”. Нещо такова. Казват, че съм осуетил те да бъдат собственици. Собственик е този, който заслужава. Авторитет! Който може да почука на всяка врата. Наско Сираков е личността на Левски. Някой може да управлява по-добре, но трябваше да има воля и желание в най-критичния момент. Наско смело излезе и изказа! Едно от нещата, които трябва да се разсеят, е, че Васил Божков е скрит собственик. Нито за момент Левски не е бил разменна монета. Водил съм разговори. Сираков ще бъде оценяван след години. Сега се гледат дребните неща. С всеки изминал ден става все по-добре за Левски. Левски е вечен, неслучайно това е слоган. Чета някакви неща за юбилей, не знам дали ще съм жив тогава (смее се).

– В какви отношения сте със Станимир Стоилов?
– Чувствал съм го за повече от брат. Смятам, че той е изключително подведен. Обвини ме, че съм оказвал огромен натиск да стане треньор на Левски. Ако това ми е грехът пред Левски… Отидох при Сираков му казах: „Без теб и Стоилов нищо не мога да направя”. Боли ме, че се изопачи истината около договора с „Макрон”. Платих 125 000 лева, затворих устите на всички. Знаете ли, че тези пари се върнаха от договора с „Адидас”… Счупи се нещо между мен и Стоилов. Имал съм го за много близък.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук