Николай Костов: Теренът от първия мач не повлия само на нашата игра (ВИДЕО)

Старши треньорът на Левски – Николай Костов – даде пресконференция преди реванша с Шкупи.

“Краев каза, че са си взели урок от миналата година. Надявам се да подходят много сериозно към противника. Мисля, че така ще стане. Нямаме право да подценяваме съперника. Теренът от първия мач не повлия само на нашата игра. Те имат много бързи и технични футболисти, които имат друго разбиране за играта и взаимодействат много добре в средата на терена. Шкупи няма да бъде подценен. Ще подходим много професионално.

Трябва да сме по-прагматични, тъй като имаме два гола аванс, което въздейства на съзнанието на играчите. Трябва да затваряме пространствата, да не даваме много възможности на противника. Това не означава, че ще играем защитно.

Много очакваме да играем пред пълни трибуни. Нашите играчи имат нужда от подкрепата на феновете. Много се радвам, че стадионът ще е пълен. Надявам се да има какво да видят.

Шкупи са силни в средата на терена. Имат играчи, които разполагат с добра техника, взаимодействат добре помежду си. Имат и силен нападател, който в пространството се изстрелва много бързо.

Не знам дали мога да повлияя на феновете. Надявам се да няма инциденти в този мач, да покажем добро възпитание. Сигурен съм, че нашите футболисти ще бъдат дисциплинирани, ще покажат уважение към противника – такова, каквото ние не видяхме там.

Нека не говорим толкова много преди мачове. Не виждам смисъл. Смисълът е да излезем и да покажем достойна игра пред нашите фенове и ръководители, за да се създаде празнична атмосфера, каквато беше в последния мач, за може наистина да изпитваме удоволствие от играта. Това е истината. Всички политически пристрастия не оказват добро влияние на играта. Футболистите отделят изключително внимание в друга посока, губят концентрация, качеството на играта спада, тъй като винаги има напрежение, когато се срещат отбори от Балканите. Не обръщам внимание на скандиранията”, коментира Костов.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук