Ето кой изпрати писмо до УЕФА да не се допускат феновете на Шкупи на „Герена“

Европейската футболна централа предприе спешни мерки за недопускането на гостуващи привърженици на двубоя реванш от втория квалификационен кръг на Лигата на конференциите между ПФК Левски и ФК Шкупи (Северна Македония), който ще се състои на 3 август, четвъртък, в София. Това се случи в резултат на официалното писмо от президента на Българския футболен съюз Борислав Михайлов до ръководството на УЕФА, в което бяха изразени опасения за сигурността и опазването на обществения ред по време на двубоя, ако фенове на ФК Шкупи бъдат допуснати на трибуните на ст. „Георги Аспарухов“ в светлината на сериозните проблеми, провокации и инциденти, до които се стигна по време на първия двубой в Скопие.

.

В официален отговор, адресиран до Борислав Михайлов, заместник генералният секретар на УЕФА Джорджо Маркети уведомява, че Европейската централа недвусмислено оценява срещата в София като „високо рискова“, поради което незабавно е проведена среща с представители на двете национални футболни федерации, двата футболни клуба и длъжностните лица на УЕФА. От страна на ФК Шкупи е получено уверение, че билети за гостуващи фенове няма да бъдат пускани в продажба, а двата клуба бяха призовани ясно да комуникират пред обществеността, че двубоят в София ще протече без присъствието на привърженици от Северна Македония.

„Надяваме се, че мачът ще премине без инциденти и бихме желали да благодарим на клубовете и националните федерации за помощта им“, се казва още в писмото на Джорджо Маркети.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук