Министър Илиев с нов коментар за стадион „Георги Аспарухов“

Министърът на младежта и спорта Димитър Илиев коментира построяването на нов национален стадион, както и казуса със стадиона на Левски – “Георги Аспарухов”.

Относно построяването на нов национален стадион, министърът обясни: “Това е нещо, което би било много добро, но не може да бъде взето като решение от ММС. Вярвам, че трябва национална воля, една такава инвестиция изобщо няма да е по силите на министерството, а по-скоро по силите на държавата. Надявам се през 2024 г. да потърсим решения”, разясни той и обърна внимание на ситуацията със стадион “Георги Аспарухов”.

“Това което зависи от министерството ще го направим. Стадионът на Левски е на областната администрация, там трябва да се търси връзката, за да се случат нещата”, обясни Димитър Илиев.

Министърът на спорта заяви също така, че осъжда ситуацията с пострадалия фен на Левски в Скопие. “Искам остро да разкритикувам ситуацията, защото смисълът на спорта е да обединява хората, когато се използва спорта за разединение се губи неговия смисъл. Надявам се занапред да няма такива ексцесии”, апелира Илиев. Накрая той заяви, че правителството ще окаже съдействие за прибирането на пострадалия фен на Левски в Скопие. “За мен е жалко такива мероприятия да се ползват за агресия, не разбирам как е възможно това”, завърши Димитър Илиев.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук