Треньорът на Левски – Николай Костов, говори след разгромния успех с 6:0 над Локомотив София. Костов похвали своите футболисти след големия триумф на „Герена“ и говори нашироко за тактическия замисъл при „сините“.

„Най-много ми хареса атмосферата на стадиона, тъй като нашата публика ни подкрепя през цялото време, за което безкрайно им благодаря. Създаде се добра атмосфера. За играта ни – мисля, че в самото начало започнахме сериозно да пресираме съперника. Принудихме ги да играят с дълги подавания, а това нас ни устройва. Оставахме дълго в половината на противника. Започнахме да контролираме изцяло играта и с това поздравявам нашите футболисти, тъй като това е нашата цел – да сме агресивни, когато пресираме при изнасяне на топката. Днес ни се получи“, започна Костов.

„Така сме структурирани по полето, че всички наши полузащитници могат да влизат от втора позиция. Това е неудобно за съперника. Поздравявам ги, че реализирахме възможностите си. Имаме добър вратар и защитници. Радостно е, че това доверие се предава по всички линии“, продължи треньорът на Левски.

„Димитров и Рикардиньо са с проблеми, но те не са големи, за да се тревожим. Амбицирани сме да се представим добре и срещу Шкупи. Победихме първия мач, макар да имахме трудности. Футболът там беше различен сравнение с днес. Искаме да покажем на македонците, че няма да провокираме, а добро възпитание. Не само моето, а на целия клуб е решението да не отменяме мачовете си. Не сбъркахме с това, че не отложихме мача си. Може в последствие да отложим някои от игрите, които предстоят“.

„Самият резултат беше такъв, че предразполага да направя смени, с които повече футболисти да вземат участие“, завърши Николай Костов.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук