Министерството на външните работи осъди остро инцидентите с феновете на Левски

Министерството на външните работи осъди остро инцидентите, които възникнаха с привърженици на Левски по време на гостуването на “сините” на Шкупи в Скопие. Ето какво написаха от МВнР:

Министерството на външните работи остро осъжда инцидентите от 27 юли 2023 г., в гр. Скопие, при които пострадаха български граждани, привърженици на ПФК „Левски“, а един от тях – особено тежко.

Раненият български гражданин в момента е в стабилно, но тежко общо състояние и се възстановява след оперативна намеса в болнично заведение в Скопие. Представители на българското посолство са в постоянен контакт с пострадалия наш сънародник и с неговите близки, както и с местните здравни власти.

Изразяваме съжаление, че положителният и спортменски дух на двубоя между ПФК „Левски“ и ФК „Шкупи“ беше помрачен от прояви на агресия извън футболния терен. Очакваме компетентните органи в Република Северна Македония да предприемат необходимите действия за ефективно разследване и правораздаване във връзка с тежкия инцидент.

За пореден път подчертаваме ключовото значение, което има предприемането на ефективни мерки за превенция на подобни прояви на агресия и гарантиране на сигурността на всички граждани.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук