Сундберг: Лудогорец е много уважаван отбор в Европа. Феновете на Левски са изключителни, решението ми не беше лесно

Ноа Сонко Сундберг разкри, че всичко около трансфера му от Левски в Лудогорец се е развило много бързо. Решението обаче не го е взел лесно.

“Всичко се разви много бързо. Те имаха интерес от доста време, но съвсем скоро този интерес стана конкретен. След това нещата се случиха светкавично”, коментира Сундберг пред fotbollskanalen.se.

“Лудогорец е много уважаван отбор в Европа, който всяка година играе в Шампионската лига, Лига Европа или Лигата на конференциите. В състава има огромен потенциал и се надявам да мога да допринеса, за да стигне възможно най-далеч, особено в Шампионската лига”, добави той.

“Разград е доста малък в сравнение със София. Току-що пристигнах и все още не съм го разучил. Тук живеят около 30 хиляди души. Като големина е подобен на Йостерсунд”, каза още бранителят, визирайки последния си отбор в Швеция преди пристигането си на “Герена” през зимата на 2022 година.

“Изкарах прекрасна година и половина в България. Когато пристигнах в Левски, клубът беше в трудна ситуация. В първите пет месеца, обаче, спечелихме купата на страната и елиминирахме ПАОК в квалификациите на Лигата на конференциите. За нещастие, след това отпаднахме с дузпи от Хамрун, но аз преживях наистина невероятни неща на и извън терена. Феновете бяха изключителни. Дербитата между Левски и ЦСКА са подобни на АИК – Юргорден, но малко по-напечени. Беше страхотно и затова решението ми да отида в Лудогорец не беше лесно. В същото време трябваше да помисля и за себе си. Аз съм на 27 години и ми се открива възможност да играя в Шампионската лига. Затова и реших да се възползвам от шанса, който се появи пред мен”, каза още Сундберг.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук