Може да звучи арогантно, но очаквам победа за Левски

Може да звучи арогантно, но очаквам победа за Левски.

Причините са няколко.

Първата е, че македонските отбори са доста слаби. Видях им мачовете миналата седмица. Шкендия, които са най-опитни и със самочувствие, отпяаднаха от уелски съперник, Хавърфордуест. Да те бие отбор, който трудно спира топката, е страшен резил. Шампионът Струга бе размазан вкъщи от Жалгирис, дори и когато поведе в средата на второто полувреме. Македония Скопие са просто жалки, даже не заслужават коментар. Шкупи биха Хегелман от Литва, което е едва трета победа в историята им от 20 мача. Другите са над Лапи от Косово (тролейбусна спирка) и Линкълн Ред Импс от Гибралтар. Много се преекспонират и мачовете с Динамо Загреб, макар че в Загреб (който гледах) Шкупи изглеждаше дисциплиниран и измъчи страшно Динамо. Но пък в реванша хърватите отидоха и без проблем взеха своето.

Обстановката на стадиона също няма да впечатли. Голям стадион, малко домакинска публика. Левски е голям дразнител в Македония заради филма „Трето полувреме“, но едва ли някакви хора ще се изкушат да отидат и да викат за Шкупи, отбор на албанската диаспора, заради това. Истерия би могъл да предизвика мач Вардар – Левски и дотам.

Левски обаче предизвиква достатъчно респект и трябва да се държи като голям клуб и голям фаворит в този случай. Има история на огромни прочувания, но тук говорим за наистина слаб съперник. Бих го поставил като ниво под Вадуц и Хамрун Спартанс примерно. Даже и под Сутиеска.

Така че победата ще е логична, продължаването напред е просто задължително. Ако Левски иска да прави нещо сериозно, такива като Шкупи не трябва да ги брои за живи.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук