Интересно е да се попита и защо точно на Лудогорец се продава въпросният играч?

Понеже съм запознат как Сонко беше привлечен в Левски, колко разговори и какви ли не прийоми коства на Станимир Стоилов, щрихирам някои важни детайли.

Когато бе трансфериран в Левски, не е тайна, че Ботев Пловдив го искаха. Вероятно е излизало в медийното пространство, но от Пловдив му даваха 2000 евро повече месечна заплата. Като лични бонуси предложението им също беше значително по-добро от това на Левски. Припомням, че когато вървяха преговорите със защитника, Ботев беше сред почти сигурните участници в евротурнирите (в крайна сметка се класираха) и заемаха доста по-предно място в класирането спрямо Левски, бяха стабилен отбор със солидно финансиране и футболисти. Имаше шведска връзка при тях, играчи ли, мениджъри ли, близки до Сонко, които му казваха ”Идвай при нас”.

Още по-същественото към онзи момент е, че Левски като клуб във футболните среди не само в България, а и извън нея, беше синоним на некоректен платец. Клуб, който е на косъм от фалита, който всяка година виси с лиценза, и срещу който бяха заведени несметно количество дела.

Не знам точно какво е казал Мъри на Сонко, но в крайна сметка последният подписа с Левски, а в едно от първите си интервюта, каза, че основната причина да дойде е… Станимир Стоилов. Същото каза и Филип Кръстев, ако помните интервюто му за “Код:Спорт”, както и това за Герена.бг, което може да гледате тук.

Офертата за Сонко от Лудогорец не е първата, имаше такава през лятото на 2022 година (преди мачовете в евротурнирите). По-висока от сегашната. Клубът я отхвърли, а Сонко продължи да е титуляр в Левски.

В задачата се пита защо Кръстев и Сундберг дойдоха в Левски, когато в клуба властваше все още хаос и безпорядък, а към днешна дата и двамата отказаха да продължат, макар Левски вече да е в далеч, далеч по-изгодна позиция. И като отбор, като футболни единици, и с подобрено финансово състояние. Отговорът, колкото и да ги дразни сегашните ръководители на “Герена”, е много прост, но е хубаво постоянно да им се казва, за да си го набият в главите. И той е Станимир Стоилов. Който освен, че има око за футболисти, видимо знае как да води преговори. А сегашните и на вързано куче, хляб не могат да дадат…

Интересно е да се попита и защо точно на Лудогорец се продава въпросният играч? На 99,9 процента има и други оферти към него, гарантирано за не по-малки суми. Леко повдигам завесата и питам – има ли нещо общо отказът на Сонко да преподпише с Левски заради последния “мач” на “сините” с Лудогорец? Благодаря за вниманието.

П.С. – покрай жегите, изворът ще вземе да пресъхне, както е тръгнало.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук