Левски е на финалната права за привличането на Габриел Бараляш. Именно това е халфът от Бразилия, който е добре познат на Рикардиньо. Двамата са играли заедно в Атлетико Гоянензе като преотстъпени. И от двата най-големи отбора в Порто Алегре – Гремио и Интернасионал.

„Сините” успяха да се разберат с „гремистите”, а сега са близо до споразумение и с вечните им съперници. Те обаче трябваше да се справят с конкуренцията на Атлетико Гоянензе. „Драконите” започнаха офанзива, за да си го върнат. Преди това Бараляш се оказа излишен при „червените” от Порто Алегре, където треньор е Ману Менезеш. Бившият селекционер на Бразилия му даде шанс само 5 мача, след като се завърна на стадион „Бейра-Рио”.

Ситуацията пред „сините” не бе никак лека. Причината е, че Интернасионал държи 60% от правата му, а останалите са в Атлетико Гоянензе. Медиите в Бразилия обаче твърдят, че „драконите” са направили сериозно предложение в последните часове. Те са обявили, че са готови да вземат Бараляш под наем за още един сезон, а успоредно с това ще броят близо 700 000 лева, за да откупят 20% от него. От Атлетико са заявили и желание в бъдеше Бараляш да стане изцяло техен играч. Тимът обаче има един проблем в сравнение с Левски. Намира се във второто ниво на футбола в Бразилия. Самият халф е предпочел възможността да продължи кариерата си в Европа. Думата му също е натежала по време на тежките преговори, които „сините” са били принудени да водят. Нищо, че в Атлетико той е бил една от звездите с близо 100 мача, в които има отбелязани 11 гола.

Бараляш е на 24 години. В кариерата си е играл още за Итуану, Гуарани Пальоша, Атлетико Парана и Брагантино.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук