Левски загуби мач, който би трябвало да спечели. Като цяло това не е новина. Видяхме го много пъти през миналото първенство.

Сега обаче този провал се приема много по-тежко. Причината е разделението, което цари на „Герена”. И едната страна ще го използва, за да убеждава, че другата не става за нищо! Но да не задълбаваме в тема, която разделя брат от брата. Грозни обиди и заплахи летят в социалните мрежи. Тягостно бе и в първите минути на двубоя с ЦСКА 1948, когато феновете не следяха играта, а се хулеха помежду си.

Но нека се абстрахираме от това и да погледнем какво се случи на терена. Със сигурност никой не е очаквал, че Левски ще покаже толкова прилична игра. През първото полувреме „сините” бяха пълни господари на терена. Само пропускът на Рикардиньо при 1:0 и малко спорната дузпа, която даде Гидженов, попречиха на домакините да се оттеглят с преднина, която да им даде спокойствие за второто полувреме и да налее гипс в краката на гостите. Но като цяло и през втората част „сините” не стояха толкова зле, колкото очакваха и най-големите им критици. Е, има какво да се желае. Например от Роналдо, който на моменти дразни със своето изолиране от събитията на терена. За пропуските в защита намекнахме още по време на контролите. Няма отбор, който да не се възползва от подарък, какъвто получи Елитон. Стефанов трябва да се събуди, а Краев май трудно ще се впише в тази обстановка. Иначе другото го имаше, темпо, пасове, атаки. Ако подобрят своята ефективност в атака, то „сините” няма да имат проблем в останалите мачове. Както и ситуацията на скамейката. Там трябват кадри, за да се увеличи конкуренцията.

За съжаление обаче този отбор е попаднал в лошо време. Разделно. И трябва да се бори със зъби и нокти, за да бъде оценен подобаващо, а не да бъде отречен и разкъсан.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук