Легендата на Левски – Емил Велев – даде своето мнение за събитията, които се развиха около „сините” вчера, както и по други наболели въпроси.

„Очакванията ми за новия сезон са Левски да се бори за шампионската титла и Купата на България. Публиката заслужава само такова мислене. Смятам, че играчите, с които тима завърши шампионата, спокойно могат да изнесат през този сезон по-добра продукция. Виждам, че има доста добри футболисти. Никой не си е тръгнал. Единствено Филип Кръстев. На неговата позиция могат доста хора да играят, освен това Георги Миланов може да се завърне. Дори на някой по-късен етап да се привлече някой класен халф, ще е добре. Винаги съм оптимист преди началото на първенството. Амбициите може са едно, но и възможности смятам, че има. Мисля, че Ники Костов е с достатъчно голям опит вече. Той трябва да се е научил на нещо в гурбетчийството си, където е бил”, започна той.

„Виждаме какви играчи се привлякоха в ЦСКА 1948. Но парите не винаги са толкова важен фактор. Надявам се Левски да тръгне с победа, защото това ще е важно. Отборът, който „сините” имат, трябва задължително да се бори за шампионската титла. Както каза Даниел Боримиров: “За шампионска титла и за първото място”, пошегува се Кокала.

„Организираните фенове обявиха „Сезон на протеста” срещу Наско Сираков. Това не е хубаво, защото както при Станимир Стоилов се върна публиката на стадиона, сега, ако има отлив, няма да е добре за отбора. За мен привържениците трябва да са зад отбора. Не знам какви са им целите и какво искат да се прави, но трябва да се гледа единствено отборът. Нещата, които се случват зад кулисите, не би трябвало да ги интересуват особено много. Трябва да се интересуват от това дали Левски играе добре. Това трябва гледат феновете. Ако не играят добре футболистите и няма резултати – да се търсят срещи със спортно-техническото ръководство, за да се обясни защо не върви. А това кой е спонсор и как ще стават нещата… Не съм чул Левски да е отишъл някъде на лагер и да не си е платил. Има други отбори, които го правят това. Засега, на първо четене Левски, е изряден. Така си мисля. Това, че спонсорът взима 10% от някои неща е разбирателство между Сираков и спонсора. Това нещо трябваше да се знае от самото начало. Ако се знаеше от тогава може би нямаше да има такива неща”, заяви той.

„Не виждам логика Пламен Андреев да е капитан. От опит знам, че се събират всички – ръководството, треньорите, играчи и се прави допитване на кого имат най-голямо доверие. За мен това правилното. Като треньор правя същото, където и да съм бил. В Израел като отидох, веднага ми дадоха капитанската лента след избор”, завърши Велев.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук