Ръководството на Левски стартира операция по задържането в състава на Ноа Сонко Сундберг. Шефовете държат националът на Гамбия да подпише нов договор. Настоящото споразумение между двете страни изтича през следващото лято. Това означава, че ако сините не сключат нов контракт с играча, то през зимата той ще може да преговаря свободно за свой трансфер в друг тим. И с след края на започващата след дни кампания да премине в него като свободен агент. Всъщност, по същия начин той пристигна на „Герена“. В края на 2021 година той подписа с Левски, който влезе в сила от началото на следващата. Това стана възможно, след като взаимоотношенията му с шведския Йостерсунд вече бяха приключили.

От идването си в тима по настояване на Станимир Стоилов Сундберг е несменяем титуляр. Той има общо 51 мача за Левски във всички турнири, в които отбеляза 1 гол. Гамбиецът с шведски паспорт е със статут на „шеф на отбраната“ на „Герена“. Именно до него започна да израства Хосе Кордоба, който стигна до националния отбор на Панама и привлече погледите на редица чуждестранни отбори.

От Левски вече работят по удължаването на договора и на друг основен играч. Това е халфът Андриан Краев. Полузащитникът направи много силна пролет и си върна мястото в националния отбор. Към него има интерес от чуждестранни клубове и няма да е изненада, ако в края на трансферния прозорец бъде продаден. Николай Костов държи да го има в състава за предстоящите евросблъсъци. Още повече, че Левски бе напуснат от ключов футболист в полузащитата – Филип Кръстев, а негов заместник все още не е привлечен. Както е известно, водят се разговори с Георги Миланов за негово завръщане на „Георги Аспарухов“. Договорът му с Ал Дафра изтече и в момента той е свободен агент.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук