Легендата на Левски Емил Спасов коментира подготовката, както и други любопитни теми, свързани със “сините”. Той призна, че очаква доста по-добър сезон от този, който бе изпратен.

“Това, което ми прави впечатление, а и не само на мен, е, че до този момент няма нито един нов играч. Такова чудо досега не е било. От друга страна, в края на краищата, имаме един добър отбор. Скамейката не е особено дълга. Но Левски има един обигран състав, който през последните година, две, се е сработил. Познават се играчите. Практикуват един определен стил. Мисля, че ще се представим по-добре през този сезон. Това, че са заедно, е от голям плюс, но от друга страна при едно лошо стечение на обстоятелствата, евентуални контузии на дадени играчи или наказания, трябва да има качествени хора, които да ги заместят. Сега е моментът да се даде шанс на по-младите футболисти от школата. Назрял е този етап”, започна той.

„На Асен Митков му се дава шанс. Той има качества, които трябва да развие. Преди да го наложат и да го видим как играе постоянно – няма как да даваме генерални оценки. Нито един футболист не се е развил като стои на скамейката. Няма как играч като Марин Петков, който е и национал, да стои на пейката в Левски и да подобрява качествата си. За мен това няма как да се случи. Марин има нужда от поощрение и повече игрово време, за да може да влезе във форма. Не бива да се дава шанс на младите по 10 или 20 минути, защото е прекалено малко”, продължи Спасов.

„Капитанската лента правилно беше взета от Пламен Андреев. Чудя се изобщо как е възможно да се даде на младок. Макар че е от школата на Левски. Пламен е много млад, а капитанската лента тежи. Капитанът трябва да е човек с характер, който да играе добре и да бъде постоянен с изявите си. Трябва да е човек, който умее да каже „не” или „да” на дадено нещо. Андреев има качества и много му се радваме всички, защото е наш юноша и се развива добре, но му е рано за лентата. Беше правилно решението на Костов. Ако това му повлияе психически на Пламен, значи не е за Левски. Не вярвам да му се отрази. Не се е родил капитан. Има качества, но е млад. За да си капитан, трябва да си лидер и да ти се чува думата”, завърши легендата на „сините”.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук