Левски не спечели трофей през изтеклия сезон. „Сините” завършиха на четвърто място и трябваше да играят бараж, за да намерят място в евротурнирите. В същото време обаче отборът демонстрира силен футбол през кампанията. Няма да е пресилено, ако кажем, че на моменти Левски играеше по-силно и от Лудогорец, и от ЦСКА-София.

Явно силният футбол, който демонстрираха „сините”, е вдигнал цената на основните играчи на тима, макар че отборът като цяло нямаше добри резултати. Това показа анализa, подчинен на популярния футболен портал Transferrnarkt. Според него цената на звездите в Левски е скочила с 8 650 000 евро за последната година! Говорим само за футболистите, които изграждат челната десетка на най-скъпите на “Герена”.

Към днешна дата най-конвертируемият играч на „сините” е Хосе Кордоба, който е оценен на 2 500 000 евро. Преди малко повече от година – на 31 май 2022 г, панамецът е струвал според Transfermarkt точно 800 000 евро. Това е скок с впечатляващите 1 700 000 евро. Именно цената на Кордоба се е увеличила най-много. След него в списъка са Сонко Сундберг и Пламен Андреев, при които има покачване от 1 200 000 евро.

Прави впечатление, че всеки един от десетимата най-скъпи на „Герена” е с повишена цена през последната година. Дори най-малкото увеличение, което се наблюдава при Илиян Стефанов, Марин Петков и Рикардиньо, е от 400 000 евро, което си е впечатляващо за родните стандарти.

Припомняме, че е много вероятно Левски да се възползва от повишените цени на футболистите и да продаде няколко от тях до края на трансферния прозорец. Най-близо до сделка са Хосе Кордоба, Андриан Краев, Уелтън и Сундберг. Желанието на „сините” шефове е карето да стартира мачовете в Европа, а след това ще се решава спрямо резултатите там.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук