Бившият играч на Левски – Емил Ангелов – сподели впечатленията си от представянето на младоците на „сините” в първата контрола с Пирин, спечелена с 2:1. Николай Костов заложи на „децата” в халфовата линия и атаката през първата част, а след почивката такива имаше в защита. А един от юношите е свързан и с щастлив спомен за него от пробива на Левски в турнира за Купата на УЕФА през – 2006 година.

„Мога да кажа, че момчетата добре играха като за първа контрола. Имат си слаби и силни страни, виждат се. Следях по-изкъсо младите момчета, които не са получавали толкова шансове. Представиха се на добро ниво. Много съм доволен от Асен Митков. Не знам дали ще може да запълни празнината, която се отвори след напускането на Филип Кръстев, но играе солидно. Той е млад и мисля, че тази година ще има шанс да се докаже. Кръстев ще липсва, защото той беше един от моторите в средата на терена. С Андриан Краев стояха много добре. Асен Митков притежава тънкото подаване, което е много важно за футболист на неговата позиция. Има неща, които ми харесаха при победата над Пирин с 2:1. Кристиян Йовов също ми направи добро впечатление. Още и в срещата с Лудогорец, когато дебютира, имаше няколко отигравания, които ми харесаха. Момчетата имат качества. Въпрос на време е да преодолеят тази припряност от младежкия към мъжкия футбол”, заяви Ангелов. Той се върна и назад в спомените, когато вкара на Артмедия в 1/16-финал за Купата на УЕФА и с това си попадение поздрави бащата на Кристиян – Христо Йовов.

„Преди мача му казах, че вкарам ли гол в този мач – ще го посветя на детето му, защото това му беше първа рожба. Той много се зарадва. Дойде отвътре да го поздравя. Получи се много хубав поздрав и още от тогава сме го закърмили с футбола. Дай Боже, да задмине успехите на баща си. Това му го пожелавам, а и същото казвам на сина си. Дано успее да ме задмине, а той ми отговаря, че ще направи всичко възможно, за да се случи”, разказа Бабангида.

„Ние имаме качествени играчи, но е хубаво да се вземат още няколко момчета, за да се вдигне конкуренцията. Не е хубаво да са много трансферите. Може да са два, но да са верни. Треньорите и ръководителите знаят какво да направят. Левски има ядро от футболисти. Реално е напуснал само един играч в лицето на Кръстев”, заяви той.

„В Европа мога да кажа, че Левски изтегли добър жребий. Клубът трябва да бъде на ниво в евротурнирите и се надявам да се случи. Трябва всички левскари да сме единни. Едно име ни задължава да се хванем ръка за ръка отново – клубното, както сме го правили хиляди пъти. Нека да постигнем целите си и да се радваме”, завърши Ангелов.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук