Актьорът и голям фен на Левски – Кирил Ефремов – сподели мнението си за назначението на Николай Костов. Той бе категоричен, че Костов трябва да бъде оставен да работи на спокойствие. Освен това Ефремов отправи и специално послание към тези, които вещаят бърз изход от „Герена” за новия треньор.

„Реално погледнато, Ники Костов е бил треньор на Левски за 11 мача. От тях има 9 победи и 2 загуби. А 11 срещи без победа по-добре ли е? След като е избран за треньор на Левски, значи той е най-добър. Още не е започнал работа и започнаха да го плюят. За мен той е добър вариант, защото знае в какъв отбор идва. Какво е напрежението да водиш този клуб. Знае каква е ситуацията на „Герена” и се съгласява да поеме Левски. В крайна сметка – никой не е гонил Станимир Стоилов. Той сам си тръгна. В нито едно първенство или отбор, треньорът не определя кой ще бъде изпълнителен директор. Левски е голяма хапка и предизвикателство, а Ники Костов го е приел. От този момент нататък мога само да му пожелая успех. Да, предишният път, когато води отбора, загубихме от Миньор на „Георги Аспарухов”. Но да питам… Откакто той си тръгна: Ние от кой не загубихме на „Герена”?! Нека да го оставим да работи! Всеки има право на мнение и това е моето. Ако не го махнат след пет месеца, защото има добри резултати, тогава какво ще говорят всички, които сега обясняват, че неговото назначение не е правилно?! Дали ще си поръсят главата с пепел?! Рано или късно Левски ще се върне на мястото си. В никакъв случай не казвам, че Станимир Стоилов е слаб треньор или нещо подобно. Не казвам, че Мъри не е треньорът за Левски. Той е доказано име и любимец на феновете. Тези фенове да го разберат”, заяви Ефремов.

„Аз мисля, че Левски ще направи всичко възможно да привлече най-добрите играчи, които може към момента. Вероятно ще бъдат взети хора за всеки един горещ пост. Знаем, че нямаме изявен голаджия, който да се сработи с всички останали. Бари е все още контузен. Това, което знам, е, че Левски ще продава футболисти само при много добри оферти, а честна казано – не мисля, че ще има чак толкова добри. Това означава, че ще са запази ядрото от играчи, а това е добре. Не одобрявам да се освобождават по 8-9 души и още толкова да се привличат. Дано Левски направи и силна кампания в Европа. Не бива да се случват подобни издънки като тази миналата година срещу Хамрун при положение, че две седмици по-рано си отстранил ПАОК. Желая успех на Ники Костов начело на отбора. Ще припомня само, че отборът, който той остави, беше до последно в играта за титлата през следващия сезон. Той е наясно къде идва. Няма значение какви са били другите опции пред ръководството. Не е хубаво да са плюе по хора, които работят в Левски или са работили за Левски. Трябва да са уважават и да си поемат отговорността. Мъри беше такъв и си тръгна, защото не беше съгласен с някои решения на ръководството на клуба. И то не по спортно-технически въпроси”, завърши той.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук