Николай Костов: За мен е важно да съм приет от играчите. Имал съм грешки в предишния си период


Новият старши треньор на „Левски“ Николай Костов говори пред медиите при своето официално представяне. Той даде съвместна пресконференция с изпълнителния директор Даниел Боримиров, на която представи екипа си и заяви, че очаква подкрепата на феновете, играчите и ръководството.

„Имам много време, в което да разговарям. Искам да представя екипа, с който ще работя Божидар Митрев – треньор на вратарите, Тимур Скорак – кондиционен треньор, Кирил Настаренков – помощник-треньор. Поканил съм Саид Ибраимов и се надявам в най-скоро време да се включи в нашия екип“, бяха първите думи на Костов като треньор на „сините“.

„Знам в какъв момент попадам в „Левски“. Имам предстартово вълнение. Мога да заявя, че поемам цялата отговорност, защото съм имал цялото време на света да мисля и да преценявам и знам каква ми е отговорността. Очаквам да бъда подкрепен от феновете, защото това е много важно за мен. Очаквам да бъде подкрепен и от играчи и от ръководство. Надявам се да имаме добра работна среда“, продължи той.

„Разговорите с ръководството са продължили толкова, колкото трябва. Нека да си дадем време да започнем да работим, защото тепърва ще трябва да се опозная с футболистите. Трябва да се запозная с играчите. Наистина много се вълнувам за първия си ден“.

„Схемата на игра зависи от трансформациите на състава. Вече дори не говорим за схеми на игра в съвременния футбол, защото отборите се развиват на определени етапи. Схемата на игра най-вероятно няма да бъде запазена. Отборът ще трябва да промени поведението си. „Левски“ трябва да владее топката през голяма част от времето. Моята цел номер 1 ще бъде владението на топката“.

Костов коментира и жребия за евротурнирите.

„Доволен съм, но нека да обърнем внимание на нашата подготовка. Всяка възможност, която имаме ще се опитаме да я вземем в Европа“.

„За мен е важно да бъда приет от играчите, ние с футболистите трябва да извървим тежък път и да се справяме с трудностите. Трябва да убеждаваме публиката да ни вярва с играта си. Аз знам, че съм подценяван. Напрежението идва от там, от където не очакваш. Надявам се да бъда подкрепен и от журналистите“, завърши Николай Костов.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук