Пажин: На Левски му е необходим Мъри! Топчо и Саво не са готови за такъв клуб (ВИДЕО)

Един от футболистите на Левски от близкото минало, останал завинаги в сърцата на “сините” фенове – Предраг Пажин – сподели, че следи процесите в родния гранд.

“На Левски му трябва доказано име. Не казвам нищо лошо за Костов или за Топчо. С Елин сме играли заедно и нямам нищо против, но е истина, че той не беше готов да поеме такъв клуб. Видях, че за известно време се спекулираше и с името на Саво Милошевич. Същата е ситуацията и в неговия случай – няма достатъчно опит, за да е начело на Левски.

На отбора му е необходим доказан специалист, какъвто е Мъри Стоилов. С него сме били в една стая. Виждал съм с очите си лидерските му качества. Той още тогава се готвеше за кариера на треньор. Опитваше се да си “вземе” по нещо от всеки – и от Люпко, и след това от Херо, и останалите, които минаваха през поста. Изгради си собствен стил. Не са много като него треньорите в страната. Сред силните имена в тази насока ще спомена само две – на Илиан Илиев, както и на Ивайло Петев”, каза Пажин пред “Неформално с Георги Петков”.

“Трябва по-често да се дава шанс за изява на по-младите в Левски. Петков и Галчев могат да се превърнат във важни фигури, но не и като стоят на пейката или пък с влизане за по две-три минути. Това е обидно”, допълни Пажо.

“През онази запомняща се 2004-а година, Пламен Марков беше категоричен и честен с мен, че ми дава последен шанс. Разполагахме с много силен отбор и имахме своите моменти на Европейското първенство. Да играеш срещу Ибрахимович е лудост. И аз трябваше да го пазя, когато беше много млад и в силата си”, спомни си бившият защитник.

“Да се върна в Левски? Само и единствено, ако мога да казвам кое как да се случва, ако съм треньор. Иначе само да слагам някаква заплата в джоба и да мълча – няма как да стане”, заяви още Пажин.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук