Ръководството на Левски е постигнало пълна договорка с финансовата компания money+, която ще поеме дълга на “сините” към НАП. Партньорството ще бъде обявено в дните до началото на новия сезон в еfbet Лига. Страните преговаряха в последните два месеца, като вече всичко между тях е уточнено.

Дружеството, което се занимава с отпускане на заеми, а освен това има участие и в Локомотив Пловдив, ще покрие накуп главницата на задължението на столичния гранд към приходната агенция, което възлиза на около 6 млн. лева. Лихвите, които дължат от “Герена”, ще бъдат платени в следващите няколко години, като идеята е компанията да плаща по милион на 12 месеца, докато бъде изплатена цялата сума, възлизаща на общо около 12 млн. лева, съобщава “Гонг”.

Това на практика означава, че дългът на Левски към НАП може да се счита за уреден и “сините” да дишат далеч по-спокойно. През последите месеци и мажоритарният собственик Наско Сираков, и временният изпълнителен дирeктор Даниел Боримиров правиха загадъчни анонси, че добри новини очакват клуба. И двамата имаха предвид именно споразумението с money+.

На “Герена” опитаха да осигурят приходи за дълга към НАП чрез емитиране на акции. След първите два етапа обаче бяха събрани 585 615 лв., които са крайно недостатъчни за целта.

Компанията, която ще се заеме с погасяването на дълга на Левски към приходната агенция, ще има участие и в маркетинговата дейност на клуба. Хора от дружеството ще влязат в официалния магазин на клуба, както и в онлайн продажбите.

Освен това се очаква от новия сезон логото на money+ да бъде поставено и на фланелките на първия отбор.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук