Бившият играч на Левски – Даниел Младенов – сподели впечатленията си от назначението на Николай Костов начело на тима. Младенов, който към днешна дата е капитан на новака в елита Етър, беше на „Герена” именно по времето на Николай Костов.

„Може именно Николай Костов да е точният човек за Левски. Спомням си, че ни водеше в 8 мача за първенство в предишния си период на “Герена”. Има си своя философия за играта, която е по-различна от българските виждания. С точните футболисти си мисля, че може да успее. Той си има специални изисквания към играчите, които са му в отбора и с които иска да работи. Щом се е съгласил да дойде и се е разбрал с ръководството, значи е видял потенциал в отбора. Предполагам, че на „Герена” са си направили сметка на кои играчи ще се разчита занапред и на кои – не”, започна Дани Младенов.

„Ще се радвам да се изправя срещу Левски и Ники Костов. Предстои да видим какво ще се случи с Етьр. И при нас има неяснота кои играчи ще останат и кои ще си тръгнат. Още не е сигурно нищо, дори и моето оставане в тима. Моето желание е да остана и да бъда част от Етьр”, добави той.

„За Ники Костов ще говорят резултатите. Ако постигне добри резултати с Левски, ще е хубаво. Той със сигурност е добър треньор. След като е работил толкова време вече в чужбина. Беше начело на Металург Донецк, а и дълго време работи в Казахстан. Малко изненадан останах от това, че поема Левски, защото се спекулираха много други варианти за наставник на „сините”. Хубаво е, че се спряха на българин, защото аз съм „За” това. Той е много по-запознат с условията в България, отколкото някой чужденец. Поздравления за ръководството на Левски, че се довериха на българин. С няколко нови попълнения клубът може да се бори за нещо голямо. Вижда се, че публиката е на стадиона. Всеки мач има по 10 000 човека. Знаем какво се случва, когато Левски е лидер в класирането”, продължи Младенов.

„Левски играеше добре през този сезон в повечето срещи. При Станимир Стоилов изглеждаше много добре. Имаше своите спадове, но в тези моменти имаше наказани играчи, както и контузени. Това се отразяваше. Решението на Мъри ме изненада, както мен, така и цяла България. Топчо пое тима в много тежък момент, но той е голям левскар. Довърши сезона и стабилизира ситуацията. Вкара отбора в Европа, което беше основната цел пред него и колегите му. Топчо свърши това, което се искаше от него. Скамейката беше къса, което също се забеляза. Станахме свидетели и на неприятната серия от 11 мача без победа. Това беше стресиращо, но е важното, че Левски ще играе в Европа”, завърши Младенов.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук